1. Hjem
  2. Bedriftssaker
  3. Sjøvik AS – Bedriftsmedlem i NSP-AID

Sjøvik AS – Bedriftsmedlem i NSP-AID

Sjøvik AS er en av våre solide bedriftsmedlemmer.

F/V Ocean Venture

Bedriften har røtter tilbake til 1903. Tre brødre i Misund i Romsdal, startet opp med båten «Brødre». En av brødrene het da Misund til etternavn, men tok navnet Sjøvik når han flyttet til Sjøvika der ute i havgapet. Rederiet har hele tiden vært kjent for å være nyskapende og innovativ i den maritime klyngen.

Etter krigen i 1948 kjøpte Sjøvik båten «Svega». Denne bygde familien om til en båt som skulle gå på fiske til Grønland og Newfoundland. Båten ble døpt «Sjøvik», og var den den første fiskebåten som hadde dobbelkabiner og egen messe for mannskapet om bord.

Selskapet hadde flere båter gjennom årene, men i 1973 fikk de båten «Sjøvik 3». Nok en gang var rederiet ute med nyskapinger, og denne gangen var databasert synkronisering av trålvinsjene det nye.

I 1986 kom enda en nyskapning. «Concordia» ble designet og bygd for å drive industrielt fiske av kamskjell i norske farvann. Båten var det første fartøyet man kunne både fiske og produsere om bord.

De siste 30 årene har rederiet utvidet sitt fiske til «de syv hav». Fra kysten utenfor Chile, til Canada, Russland og nord på den afrikanske vestkysten.

Selskapets grunnverdier er basert på tillit, kunnskap, samfunnsansvar og kvalitet. Det er her vi nærmer oss Sjøvik AS sitt engasjement i NSP-AID.

I alle år har ledelsen ved Sjøvik AS hatt fokus på at en vil utjevne urettferdighetene i verden. Gjennom mange store bidrag til NSP-AID, er rederiet en viktig støttespiller for arbeidet vårt i Kenya og Etiopia.

Vi i NSP-AID er både stolt og takknemlig for samarbeidet med Sjøvik AS.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter