1. Hjem
  2. Historier
  3. Jibril får endelig hjelp

Jibril får endelig hjelp

Bistandsorganisasjonen NSP-AID (North South Partnership), fikk i dag denne glade meldingen fra vår samarbeidspartner i Kenya, Heart to Heart.

13 år gamle Jibril fra Nairobi har siden fødselen levd med en funksjonsnedsettelse som både har vært til sjenanse for henne, og har gitt henne lav selvtillit. Derfor var det en lettelse for henne å nå få mulighet til medisinsk hjelp. Når NSP-Aid besøkte Kenya nylig, ble daglig leder Gunnar Hamnøy presentert for Jibril og hennes tilstand. Gunnar og teamet foreslo at jenta skulle få legehjelp på AIC Kijabe Mission Hospital.

Torsdag i forrige uke fikk vår samarbeidsorganisasjon i Kenya, Heart to Heart, besøkt dette hospitalet. Etter besøket ble de henvist til et dermatologisk anlegg i Nairobi. Deretter bestilte vi time til fredagen og tok med Jibril dit. Her hadde hun en vellykket økt med hudlegen som fikk utredet tilstanden til jenta.

Hun har store fø-flekker som som i utangspunktet ikke er farlig, men heller ikke kan tas bort. Slike flekker kommer fra fødselen, og også dukke opp senere. De kan føre til kreft, men i de fleste tilfeller skjer ikke det. Nå har pasienten blitt satt på medisiner for å håndtere symptomene.
Etter fredagens besøk rakk vi å kjøpe ungjenta tre par sko og sandaler. Hun hadde kun ett par sko fra før, og de var helt utslitte. Jibril kunne ikke la være å smile mens hun prøvde de nye skoene sine.

Nå har vi innledet et samarbeidet med sykehuset, og de ble enige om å ta seg av hennes månedlige kontroller gratis. Vi må imidlertid ta oss av de månedlige transportkostnadene og lunsjen under hvert besøk. Hver måned må vi også skaffe henne noen kremer og medisiner som hun bruker daglig. Hver gang vil dette bety utgifter på ca 800,- norske kroner.

Vi i NSP-AID er glad for at Jibril nå får kyndig helsehjelp, og håper situasjonen hennes kan bli mer stabil. Vi takker Heart to Heart i Nairobi for å følge opp barna på en slik flott måte.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter