1. Hjem
  2. Hva vi holder på med nå
  3. Mot normale tider for skolene i Kenya

Mot normale tider for skolene i Kenya

Rapport fra Heart 2 Heart i Kenya

Gjenåpningen av skolene i Kenya skjedde 4 januar. Da skal det være åpne skoler til 4 mars. Det har vært, og blir, et svært travelt år for elevene på skolene. Eksamener og tester skal gjennomføres på de fleste nivå, og det skal hentes inn resultat som har vært forsinket pga pandemien. Skolesystemet i Kenya er basert på mye testing og konkurranse om poeng for å komme videre i utdanningen.

På grunn av forskyvelsene og ekstra tiltak har foreldre (og organisasjoner som NSP-AID) måtte betale en periode nå for mange flere terminer en på et vanlig skoleår. NSP-AID sine faddere har betalt den summen de har lovet å betale, også har NSP-AID dekt inn resten av utgiftene som følge av pandemien. For NSP-AID har dette gått fint siden vi har oppsparte midler i tilfelle slike tider, men for familiene i slummen har vært krevende og et løft for mange. Derfor er det med glede vi nå registrer at regjeringen i Kenya skal føre skolene over på normal tid igjen, slik det var før pandemien. Det blir økonomisk mye lettere for alle betaler skolepenger

Et lite unntak blir det for de eldste ungdommene i grunnskolen. Her må de fortsatt gå ekstra på skole for å ta igjen det tapte. For disse blir det fortsatt litt ekstra skolepenger å betale.

Vi håper og gleder oss til at skolesystemet i Kenya er på skinner igjen slik at utgiftene til skolepenger blir stabile og forutsigbare.

 

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter