1. Hjem
  2. Bedriftssaker
  3. Bedrift med stor julegave

Bedrift med stor julegave

Stor julegave fra Haldenfirma

Bedriften Kynningsrud AS med hovedkontor i Halden har i en årrekke hatt et prosjekt som er litt annerledes enn det de vanligvis holder på med. Mange bedrifter er opptatt av bærekraftstiltak som kan utgjøre en forskjell enten lokalt, nasjonalt eller internasjonalt.

Kynningsrud AS har i en årrekke vendt blikket mot Afrika og Kenya i veldedighetsarbeidet sitt. Det som er spesielt med Kynningrud sitt engasjement er at det er hele bedriften som bidrar, og ikke bare et toppstyrt prosjekt. Alle arbeidere har sagt ja til å være med, og gjennom organisasjonen NSP-aid har bedriften fått innblikk i prosjektene bedriften har bidratt i ved Ekvator.

Gjennom flere år har bedriften gitt totalt 4 543 000,- til diverse prosjekter i Kenya. Dersom en reiser til Kenya i dag så kan en besøke husene “Kynningsrud” både på kysten av Kenya, sør for Mombasa, og i bydelen Kiserian i Nairobi.

Her står to flotte matsaler med kjøkken som daglig er i bruk for å gi totalt over 100 barn mat. Disse barna bor på internat på tre lokasjoner som heter Faraja Children’s Home, Malaika Villages Faraja og Malaika Villages Kiserian.

Barna som bor her er barn fra familier med ytterst vanskelige situasjoner. Mange av barna har opplevd at foreldre dør, og at øvrige familiemedlemmer ikke er i en økonomisk posisjon til å kunne ta seg av dem. På disse skolene får barna bo, de får fire måltid hver dag i Kynningsrud-husene og de får den omsorgen de trenger gjennom dagene.

Årets julegave er på hele 300 000,- og i et fattig land som Kenya kan NSP-aid bidra til at enda flere barn får mat og skolegang. Dette er et land med store kontraster, og NSP-aid retter fokus inn mot de aller fattigste sammen med ulike samarbeidspartnere i landet.

NSP-aid har et stort arbeid i Kibera og Kawangwareslummene i Nairobi. Til sammen bor det ca 1 500 000 mennesker her, og de fleste lever under fattigdomsgrensen. I julen har NSP-aid innsamlingsaksjon for å kjøpe matkasser til så mange familier som mulig. Da slipper mor og far i familiene å tenke på å samle nok penger til å fø sin familie gjennom disse viktige dagene.

NSP-aid har også arbeid flere steder i Kenya, samt sør i Etiopia. For organisasjonen er det UTDANNING, MAT og ARBEID som er fokus og med hjelp av bedrifter som Kynningsrud får mange mennesker uvurderlig hjelp til dette. NSP-aid søker samarbeid med både firma, skoler og privatpersoner, og håper i fremtiden å kunne samarbeide med enda flere for å gjøre en forskjell i Kenya og Etiopia.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter