Granberg Garveri

I vår presentasjon av bedriftsmedlemmer i NSP-AID har vi kommet til Granberg Garveri.
NSP-AID er stolt over å ha med så mange gode bedrifter på laget. Granberg Garveri føyer seg inn i rekken av stolte bedrifter som også har fokus på verdiskaping langt borte fra vårt eget land.

 

Granberg Garveri ligger i Ølensvåg i Vindafjord kommune, nord i Rogaland fylke. Garveriet ble etablert av Karl Johan Granberg i 1951. I dag er daglig leder sønnen Olav, og Granberg Garveri er nå en solid og moderne familiebedrift.

I tillegg til produksjonslokaler, har garveriet hatt fabrikkutsalg siden 2013. Hvert år produserer bedriften ca 80 000 skinn. Skinnene kommer fra mange forskjellige dyr. Sau, geit, storfe, kalv, rein, elg, hjort, rådyr, dådyr, sel, rev, bever, grevling og mår.

Granberg Garveri har mottatt både miljøpriser og næringspriser. I dag er Granberg Garveri det eneste garveriet med driftskonsesjon i Norge. De har forhandlere i hele Norge, og også i utlandet.

Vi i NSP-AID er glad for dette samarbeidet, og vi ser at mange bedrifter i Norge har verdiskaping i inn og utland som et stort mål. Denne grunder-ideen om å skape arbeidsplasser, og plassere overskudd i samfunnsnyttige formål er en fellesfaktor for medlemsbedriftene våre.

Granberg Garveri har også sett verdien av å bruke hele ressursen. Der folk flest tenker at dyr er mat, har Granberg Garveri utnyttet en annen viktig ressurs på dyret. Dette er god ressursforvaltning. Denne verdien ser vi igjen i garveriets tanker om å gi «hele verden» en mulighet, ikke bare Norge og nærmiljøet.

Vi i NSP-AID håper på et langt og godt samarbeid, og hvem vet – kanskje kan kompetanse og kunnskap deles og formidles slik at det kan skapes arbeidsplasser og bærekraftig næringsvirksomhet i Kenya også?

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter