1. Hjem
  2. Historier
  3. Dugnadshjelp til Kenya fra Ålesund

Dugnadshjelp til Kenya fra Ålesund

Denne høsten reiser to godt voksne mennesker til Kenya på dugnad. Oddvar Ulvestad og Janne-Rita Skår har hatt et langt og spennende yrkesliv i byen, og trer nå over i de pensjonerte sine rekker. Men paret har ikke tenkt å hvile med det første.

Oddvar har gjennom de siste 24 årene jobbet i Det Norske Veritas. Gjennom denne jobben har han reist utallige ganger til de fleste verdensdeler, og kjenner også det afrikanske kontinentet godt. Janne-Rita har jobbet ved sykepleierutdanningen til NTNU i 22 år, og har med det bred erfaring fra sitt fagområde.

Sammen har de også feriert rundt om i de ulike verdensdelene. Med andre ord er det et ektepar som elsker nye eventyr og å oppleve nye steder.

Gjennom ulike kontakter har NSP-AID kommet i kontakt med ekteparet Skår/Ulvestad, og paret ytret at de ønsket å bidra med noe meningsfullt i starten av pensjonstilværelsen sin. Helst en oppgave der en kan gjøre en forskjell for de som trenger det mest i verden.

Oddvar fikk også anledning til å til å være med Gunnar og Andreas til Kenya på groundbreaking seremoni, for både Malaika Villages Kiserian og Malaika Charity Farm, i mars i år.

Når Oddvar og Janne-Rita nå reiser til Kenya, skal Oddvar bistå under utbyggingen av Malaika Villages Kiserian, den nye barnelandsbyen NSP-AID bygger utenfor Nairoibi. I tillegg skal han være med å få ting til å spire og gro på Malaika Charity Farm. Janne-Rita har ikke landet på noen konkrete oppgaver enda, men med sin kompetanse vil det nok være lett å finne et meningsfullt arbeid for den erfarne kvinnen. Janne-Rita skal også pendle en del til Norge for å se til familien som snart skal få et nytt medlem.

Når vi spør om hva de håper å kunne få ut av en slik opplevelse, er svaret innholdsrikt. En kort oppsummering er: Nye bekjentskaper og lære mer om folkeliv og kulturer i landet. Ikke minst ønsker de å oppleve det rike natur- og dyrelivet som finnes i landet.

Vi ønsker dem lykke til, og håper vi kan følge ekteparet tett med bilder og informasjon.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter