1. Hjem
  2. Historier
  3. Et møte som forandret

Et møte som forandret

Av og til gjør tilfeldige møter med mennesker gjøre både inntrykk og skaper forandring. Når Gunnar Hamnøy i NSP-AID var i Kenya nylig, oppstod det et slikt møte. I resepsjonen på hotellet Gunnar bodde på, jobbet det en dame som het Caroline. Gunnar kom i prat med den unge damen, og hun fortalte om sin livssituasjon når Gunnar nysgjerrig spurte. Hun fortalte at hun jobbet hver kveld fra kl 18 om kvelden til kl 06 om morgenen. Våken nattevakt i resepsjonen var jobben hennes.

Caroline forteller at hun bor i Kawangwareslummen i et skur på 3*3 meter. Hun har ikke seng, men sover på en papplate når hun er ferdig på nattevakt. Rask hoderegning viser at hun tjener ca 3,- timen på jobben sin. Videre forteller hun at oppe ved grensen til Etiopia, langt fra storbyen, har hun to små jenter på tre og seks år. De bor hos hennes egen bestemor. Begge foreldrene til Caroline er død. Hun har søkt lykken i storbyen for å få jobb. I tillegg er det ikke et verdifullt liv for to små barn å vokse opp i slummen.

Hun hadde en mann, men når hun fikk to jenter ville han ikke mer. Å få jenter er ikke godt nok for mange menn her.

Hamnøy forteller om et møte med en sterk ung dame. Etter en stund tenkte Gunnar at det må være mulig å hjelpe 26 åringen slik at hun kan prøve å nå sine drømmer? Gunnar fikk lov å ta et bilde av henne for dele med sine venner på Facebook. Gunnar fortalte at han ville spørre om noen ville hjelpe henne med å få penger til å kunne starte på lærerutdanning – slik som hun drømte om.

Gunnar reiste videre på en rundreise til kysten av Kenya, og forespørselen på Facebook levde sitt eget liv mens reisen pågikk. Når Gunnar etter noen dager kom tilbake til hotellet traff han Caroline på jobb igjen. Da var de flott å kunne meddele at mange ville hjelpe henne til å oppnå drømmene sine.

Ofte er det barn og unge som kommer i fokus når det gjelder skolegang og utdanning. Men utallige unge voksne sitter også med med ressurser de ikke får kommet videre med. Det kan være mange årsaker til det, men like fullt er det viktig å ha øynene åpne for de som vil bidra, men som trenger et nettverk for å komme seg videre.

Gjennom vår samarbeidspartner Heart to Heart får nå Caroline hjelp til å komme inn på den utdanningen hun drømmer om. Det er dette NSP-AID ønsker å gi et bidrag til verden med. Hjelp til enkeltmennesker som har drømmer, men der rammevilkårene er så vanskelige at det er utfordrende å oppnå drømmen.

Nå håper vi at Caroline om noen år kan bli en stolt lærer for barn i Kenya som vil være med å bygge landet sitt på en god måte videre.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter