1. Hjem
  2. Hva vi har fått til sammen
  3. Faraja Children’s Home

Faraja Children’s Home

Faraja Children’s Home har fått støtte gjennom givere helt siden NSP Aid ble stiftet. Det ligger ved Kenyas Ukunda-kyst like utenfor Mombasa og hører til landsbyen Wema i Diani.

Faraja betyr lettelse og omsorg på Swahili. Et godt navn for et godt sted å være for de 53 barn og unge som har dette som sitt hjem.

Barnehjemmet ble først etablert på en fraflyttet misjonsstasjon som Norsk Luthersk Misjonssamband bygget. I 2011 engasjerte NSP Aid seg for å hjelpe den lokale kirken med å drive og utvikle barnehjemmet.

Det er den lutherske kirken på kysten i Kenya som eier og driver barnehjemmet. De som arbeider på hjemmet er kenyanere. På eiendommen er også kirken for den lokale menigheten på Wema. Barna som bor der kommer fra familer på kysten og mange tilhører den lokale stammen Digo. Flere av foreldrene til barna er døde, men det er også barn som kommer fra familier eller enslige foreldre som ikke har mulighet til å gi de den omsorg og oppdragelse som de fortjener. Det arbeider 10 personer på barnehjemmet med ulike oppgaver. Hver måned overfører NSP Aid penger for å drive barnehjemmet.

Nedenfor finner du informasjon om hva du kan hjelpe med. Ønsker du å gi en gave, kan du sende penger til Vipps 10700 eller bankontonnummer 1503 25 02366. Husk å merke gaven med hva pengene skal gå til. Les mer nedenfor:

Rent vann
Barnehjemmet trenger stadig rent vann. Å ha vann på stedet og ikke måtte kjøre det inn, gir barna og de som arbeider på barnehjemmet en ny og lettere hverdag. NSP Aid har vært med på løse dette. Et borefirma boret etter vann, uten resultat. Ledelsen ved barnehjemmet valgte derfor å løse vannproblemet med å kjøpe pumpe og agregat, samt rør fra en brønn og videre til noen store oppbevaringsvanntanker på 16000 liter. Denne ligger utenfor et av bolighusene. Kostnaden til dette er betalt av NSP Aid, med gaver fra givere i Norge.

I tillegg til dette har NSP Aid bygget en stor underjordisk vanntank på 130 m3 for å samle regnvann fra seks hustak og dette gir vann til å vanne åkrene der de dyrker mat og til dyrehold.

Bygge 2 nye bolighus til barna og oppgradering av hele senteret
Den 11. november 2012 ble to nye bolighus innviet med stor fest. Det var 23 gjester fra Norge med på festen sammen med nesten 500 fra Kenya, mange fra kysten. Hvert boligbygg er på 150 m2 og har plass til 12 barn i hvert hus, samt bolig for husmor.

Boligene er hjem for barna. Husene er tilrettelagt for fysisk bevegelseshemmede. Det er kjøpt nye møbler og utstyr til husene. Alt er betalt av enkeltpersoner og bedrifter i Norge. Tidligere Kenya-misjonærer Edvard Helland og Arthur Strømme var rådgivere i byggeprosessen.

Bygger 2 nye mindre bolighus for barn som fyller 18 år.
I 2015 fylte 7 av barna 18 år og må derfor flytte ut av selve barnehjemmet. De flytter over i ungdomsboliger. Vi bygger ett hus for jenter og ett for gutter. Begge husene har 3 soverom, WC og dusjrom.

Ombygging av eksisterende hus.
Ombygging av eksisterende hus er planlagt å starte opp så snart som mulig. Gaver til dette er gitt av bedrifter fra Østfold og Romsdal. Vi har bygd om bolighusene som NLM bygde som misjonsstasjon, for over 30 årsiden. Det ene huset er nå bolig for tilsette og gjestehus for gjester som kommer på besøk. Huset har god standard, med dusj og wc. Det andre huset er bygd om til kontor og 2 undervisningsrom.

Lærer på barnehjemmet.
Vi har tilsett en egen lærer for barna, dette har vært en svært god investering. Læreren følger opp det elevene lærer på den lokale skolen og har mye ekstra undervisning med barna.

Produksjon av mat.
Eiendommen er på 40 mål. Kirken ønsker å produsere mat for eget bruk og for salg. dette kan redusere matbudsjettet og gi økte inntekter. Vi bygde en stor underjordisk vanntank på 130 m3, fra denne blir vann pumpet opp i et vanntårn og videre til åkrer og drivhus. Vi samler regnvann fra seks boligtak.

Det er viktig for oss i NSP Aid å bidra til at dette prosjektet skal bli bærekraftig på sikt, at kirken på kysten kan malte å overta utgiftene med å drive barnehjemmet selv.

Drivhus .
I januar 2013 ble det sett opp et drivhus på 200 m2, og i drivhuset skal det produseres tomater for salg. Et ektepar har gitt kr 25 000 til dette drivhusprosjektet, summen dekker kostnadene med å kjøpen inn og sette opp drivhuset.

Kuer.
En menighet i USA har kjøpt inn 2 kuer og vil bidra til kuhold og bruk av melk i kosten.

Den lokale skolen på Wema.
Våren og sommeren 2014 engasjerte NSP Aid og kirken seg med å bygge om og oppgradere den lokale skolen. Det er over 400 elver på skolen, også barna fra barnehjemmet. Dette var en svært nyttig innvestering. Standarden på skolen er mye bedre etter dette.

Ønsker du å støtte barnehjemmet med penger bruk konto 1503 25 02366 eller Vipps 10700 og merk gaven «Faraja Children’s Home»

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter