1. Hjem
  2. Hva vi har fått til sammen
  3. Frithjof Eugen Bye er navnet på skolen på Malaika Kiserian

Frithjof Eugen Bye er navnet på skolen på Malaika Kiserian

Dette er tomten til skolen slik den så ut i oktober 22. Nå står byggene snart ferdig til åpning!

Frithjof Eugen Byes Academy

Frithjof Eugen Bye (1900-1973) er en forfatter og billedkunstner fra Tistedal, Halden, Norge.

Forfatterens datter, Solveig Eugenie Bye Havstad (1925-2016), gav i 2015 en gave til NSP Aid. Gaven skulle gå til en barnelandsby i Kenya. Solveig var opptatt av at farens verker skulle være synlige og tilgjengelige også for fremtiden. Dette er bakgrunnen for at skolen har fått navn etter Solveigs far, Frithjof E. Bye.

Bye er mest kjent for sine romaner som ble utgitt på 1940-tallet. Disse handler om et norsk lokalsamfunn på 1600-tallet. Hovedpersonen er Alv Udda – en mann som er klok, stor og sterk og som kjemper for en positiv sameksistens mellom ulike kulturer og mellom fattig og rik.

Byes litterære verk vitner om dyp innsikt i historie, sans for dramatikk og en sjelden evne til å leve seg inn i enkeltpersoners skjebne og kår. Mest av alt gjenspeiler forfatterens verk stor kjærlighet til naturen, dyrene og menneskene.

Frithjof E. Bye både malte og tegnet, og kopi av et utvalg av Byes egne tegninger og malerier er å finne i skolebygget.

Frithjof E. Byes Academy blir åpnet 29. april 2023 med Byes familie til stede.

Nsp-Aid er glad og stolt over å ha med denne familien på laget, og ekstra stas at de også vil være til stede på selve åpningen i Kenya.

Dette er klippet fra Facebooksiden Forfatter Frithjof E. Bye

Forfatterskap gir ringvirkninger: 29. april åpner Frithjof E Byes Academy i Kenya med familien tilstede

Takket være blant annet Frithjofs datter Solveig Bye Havstad og den norske organisasjonen North South Partnership AID, kan skolen åpnes for fattige barn og unge i Kiserian, Rift Valley, Kenya utenfor Nairobi. Kynningsrud-selskapet er også en viktig bidragsyter i dette prosjektet, som er opptatt av å gi tilbake til samfunnet.
Dette skjer med Byes etterkommere tilstede. Lørdag 22. april reiser Frithjof E Byes barnebarn Eva Narten Høberg, og oldebarna Tora Narten Høberg og Ingeborg Øyhus Svendsen til Afrika for å overvære den høytidelige åpningen.
Du finner mer informasjon om NSP Aid, arbeidet deres og prosjektene deres ved å klikke på denne linken: https://nsp-aid.com/
Byggene er opp tidligere i vinter

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter