1. Hjem
  2. Historier
  3. Gjør en forskjell!

Gjør en forskjell!

Bli med inn i matprogrammet vårt, og se hvordan du kan bli en del av det.

Et enkelt svar på å løse et problem, uten å lage et annet, vil være å først forstå problemet. Finn hele problemets natur og årsak, før du prøver å utvikle en løsning.

Psykolog Abraham Marslow setter mat som en veldig grunnleggende komponent i pyramidehierarkiet til behov. Mat er nødvendig for vekst og livsnæring. I arbeid med barn fra de fattige familiene i slummen vil alltid dette spørsmålet være viktig.

For å forstå problemet er det medvirkende faktorer som arbeidsledighet, utilstrekkelig matsikkerhet, foreldre som har vansker med å følge opp sine forpliktelser og regjeringens politikk. I denne artikkelen legger vi vekt på fokus og sammenheng mellom mat og utdanning.

I byer som Nairoibi er fattige familier ofte påvirket av svak tilgang til jobb og lønn, og de fleste bor i en slum. Selv i disse områdene er sult en smertefull lidelse. En kan ikke venne seg til sult!

Når et sultent barn kommer på skolen, sovner det i timen. Når en i tillegg vet at de går hjem og ikke får mat, og neppe frokost heller, er det hjerteskjærende. For noen barn blir dette så vanskelig at de dropper skolen for å gå på søppeldynga for å finne mat i stede for å gå på skolen.

Å være sulten kan du ikke ignorere. Det er et behov som MÅ dekkes før de andre behovene skal dekkes. Det var dette som var grunnlaget for at vår samarbeidsorganisasjon Heart to Heart ble grunnlagt for 15 år siden. En kunne ikke lenger sitte å se på!

Gjennom de 15 årene har vi vært med på å redusere skandalen. Vært med på å før barn bort fra gata og inn på skolene der mat og undervisning har vært viktigst. Tyveri og narkotika ligger å lurer rundt hver hjørne for de barna som ikke har et mål å gå til hver dag.

I dag er matprogrammet til Heart to Heart lagt til forskjellige steder i Kibera og Kawangwareslummene. Heart to Heart på jobb hver dag for å gi lunch til nærmere 300 barn på tre steder i slummen.

I tillegg får alle barna som går på skolene som støttes mat to eller tre ganger om dagen.

Det er Heart to Heart som gjennomfører alt det praktiske arbeidet i Nairobi, og gjennom giverorganisasjoner som NSP-AID kan arbeidet fortsette dag etter dag. Vi i NSP-AID er stolt og glad for jobben H2H gjør i slummene i Nairobi.

(Artikkelen er fritt oversatt av NSP AID, fra Janet Mochache i Heart to Heart)

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter