1. Hjem
  2. Hva vi holder på med nå
  3. Hjelp oss å bygge barnehage i Etiopia

Hjelp oss å bygge barnehage i Etiopia

NSP Aid samarbeider med en kirke helt sør i Etiopia i Geresse. Samarbeidet her går ut på å støtte familier med utdanning til barn fra veldig fattige familier. Nå har de fått en utfordring som er større en de klarer å løse selv.

Dette er bilde av byggene som settes opp. Her trengs det tak, møbler og lekeapparat for barna.

Det økonomiske behovet er 70 000,- for å kunne få til dette.

Gerese merket med rødt merke.

Helt ned mot grensene til Kenya og Sør Sudan har staten pålagt små lokalsamfunn å bygge opp skoler og barnehager. Staten vil da betale lønninger og drift videre. «Det er lokalsamfunnets ansvar å bygge» sier Kes Ketama til NSP Aid. Dette er en veldig fattig del av verden der mennesker lever fra hand til munn. Derfor synes vi i NSP Aid at det er viktig å tenke langsiktig og støtte skolegang til barna her. Da er det et håp om at noen kan ta steget videre og utdanne seg og være med å bygge landet for fremtiden. Les under hva Kes Ketema skriver:
 
«Områdene som trenger de forespurte materialene er lokalisert i den sørlige delen av Etiopia, i landlige områder. Stedene hvor barnehagene ligger er på landsbygda, og alle menneskene i området er bønder. Den økonomiske situasjonen i området er slik at fattigdom er den største utfordringen. Områdene er kjent for utfordringer på grunn av forstyrrede værforhold år etter år. Økonomiske problemer og forstyrrede værforhold er bakgrunn for at barnehagene nå skal bygges.
I henhold til myndighetenes planer for utdanning, er det lokalsamfunnets ansvar å bygge skoler og skaffe nødvendig materiale til skoler fra barnehage opp til 8. klasse. Myndighetene betaler lønninger til lærere. Det ble startet ved alle grunnskolene å ha barnehager fra september 2024, som er skolestart i henhold til skoleruten i Etiopia. På grunn av de nevnte utfordringene er mange skoler ikke i stand til å oppfylle behovene, noen har delvis møtt behovet for dette året og vil jobbe med resten til det kommende skoleåret. Barnehagene nevnt i denne søknaden er utvalgt for å hjelpe dem med å starte barnehageklassene fullt ut fra september 2024.
Stedene er Durbe barnehage, Dalume barnehage, Bola-Laka barnehage og Gendo barnehage. Blant dem tilhører Gendo barnehageskole menigheten vi driver. Det er den første barnehagen i vår kirke i vårt distriktet. Det er ingen barnehage som tilhører vår kirke i distriktet. Den ligger i lavlandet i distriktet i en liten lokal voksende kommune. Menigheten har fullført vegg- og takarbeid, pussing. De forbereder seg på gulvarbeid, innkjøp av møbler/stoler, bord og relaterte/og nødvendig utstyr for barn på skolen.
Prosjektet vil gi utstyr til barn ved barnehagen i henhold til standarden for Gendo barnehage. For de tre barnehageene vil det bli levert takplater. 180 stykker takplater vil bli levert til de tre barnehagene og nødvendig utstyr vil bli levert til Gendo barnehage for elever til lek og opplæring.
Formål/Begrunnelse
Hovedgrunnen til å søke for skolene er det høye behovet for barnehagene i områdene. Den andre er de økonomiske utfordringene og relaterte utfordringer som påvirker folk i områdene til å bidra til å møte behovene på egen hånd. Så er det været som fortsatt utfordrer folk i områdene. Dette påvirkers folks liv år etter år. Den andre hoved- og grunnleggende grunnen er å hjelpe samfunnet med å sende sine barn til barnehage for å bli utdannet ordentlig og utstyre dem for en bedre fremtid for å fortsette utdanningen og sikre deres fremtid gjennom utdanning.
Utfører(e)/leverandør(er)/tilbud
Utdanningsavdelingen i distriktet og skoleledelsen, samfunnslederne og samfunnet er ansvarlige for å gjennomføre arbeidet i henhold til planen satt av utdanningsavdelingen. Dekning av nødvendige utgifter og drift av skolen er utdanningsavdelingens, samfunnets og skoleledelsens ansvar.
Når det gjelder gjennomføringen av prosjektet, vil synoden gi de nødvendige takplatene til de tre barnehagene og nødvendig utstyr til en barnehage, nemlig Gendo, som nevnt tidligere. Det er en engangsøremerket støtte. Synoden vil motta midlene og gi den nødvendige støtten til skolene.
Dersom dette er noe du, bedriften din, skolen din eller kanskje en barnehage du jobber vil ha som prosjekt? Ta kontakt med oss på pg@nsp-aid.com
Ellers kan du gi en gave på Vipps 10700 merk «Barnehage Geresse»

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter