1. Hjem
  2. Hva støtter du

Hva støtter du

Ved å gi til NSP Aid, støtter du arbeidet som gir barn og unge i Kenya og Etiopia en lysere fremtid. Sammen med våre lokale samarbeidspartnere, realiserer vi muligheter som sikrer skolegang, god helse, mat og medisiner.

Slummene i Nairobi
Det er omtrent 2,5 millioner slumboere i omtrent 200 bosetninger i Nairobi som representerer 60% av befolkningen i Kenyas hovedstad, og okkuperer bare 6% av landområdet. Det estimeres at Kibera huser omtrent 1 million av disse menneskene. Kibera er den største slummen i Afrika og en av de største i verden. Mange lever i den ytterste fattigdom.

Skolegang til barn i Kiberaslummen og Kawangwareslummen er et av de viktige områdene NSP Aid engasjerer seg i. I hjertet av slummen har den lutherske kirken i Nairobi startet et fantastisk arbeid. Hjelpeprogrammet har fått navnet «Heart to Heart» Les mer om deres arbeid her

NSP Aid ble med på dette arbeidet fra april 2013. Programmet sørget den gang for skoleplass til 14 barn ved Karama Academy i Kibera, men det eskalerte raskt. Allerede til jul samme året hadde 115 barn fått samme tilbud. Da var den Karama stappfull og arbeidet med å bygge flere klasserom og utvikle tilbudet til andre skoler ble startet.

Skoleprogammene i Nairobi
Sommeren 2014 finansierte NSP Aid flere klasserom på Karama Academy. I dag sørger «Heart to Heart» for skolegang til 350 barn i Kibera. Hele 195 skoleplasser er finansiert av NSP Aid og deres bidragsytere. Vi trenger mange flere faddere.

I januar 2014 ble programmet utvidet til Kawangware-slummen der det ble bygget en ny skole. Prince of Peace Children’s School  ble finansiert av NSP Aids givere i denne bydelen, og skolen ble åpnet  2. oktober 2015. 650 barn fra Kawangware får dette tilbudet, som omfatter skole, to måltider hver dag, skoleuniform, sko, skolebøker og medisiner til de som har behov. Gjennom NSP Aid, har vi faddere til nesten 240 barn på Prince of Peace og 200 barn til et matprogram. Vi har behov for mange flere givere.

Arbeidet er langt ifra avsluttet. Fortsatt er det mange som drømmer om en skoleplass, og skal NSP Aid bidra til det – trenger vi din støtte. Vi trenger flere som kan bidra til at dette store arbeidet i slummen lykkes. For 300 kroner per måned sørger du for skoleplass og håp om en bedre fremtid til ett barn.

Barnelandsbyer i Kenya
Malaika Villages er barnelandsbyene som NSP Aid har vært med på å bygge og vedlikeholde. Konseptet handler om å samle boenheter, for 8 barn og en mor i hvert hus sammen med skole, forsamlingshus til måltider og samlinger og et administrasjonsbygg. Den første landsbyen ble bygget i Diani på Kenyas kyst utenfor Mombasa. På nabotomten ligger Faraja Children’s Home og de to stedene deler dermed administrasjonsbygg og skolebygg. Tilsammen huser barnehjemmet og landsbyen over 80 barn.

Malaika Villages Kiserian under oppføring
Malaika betyr engel på Swahili og dette gjenspeiles i Malaika Villages konseptet. Et hjem for foreldreløse barn og unge, omsorg, mat, medisiner og skolegang. I landsbyen under oppføring utenfor Nairobi, i Kiserian, er det planlagt skole, ikke bare for barna som bor der, men for de fra de omkringliggende områdene. Landsbyen skal dyrke sin egen mat og være selvforskynte med det meste de trenger.

Det er et stort arbeid som gjøres og støtte til oppføring og vedlikehold av byggningene så vel som faddere til barna, vil sikre at barna fra de omkringliggende slumområdene vil få tilgang til skole og et hjem.

Malaika Charity Farm

I Kiboko, mellom Nairobi og Mombasa etableres Malaika Charity Farm. Dette er et jorbruksområdet på ca 200 mål som NSP-AID leier av en Masai-familie her.

På denne tomten bygges det et høyt strømgjerde som skal holde ville dyr borte fra plantasjen. Her skal dyrkes mye mat. Hele tre ganger i året kan mange forskjellige grønsaker høstes.

Maten som høstes fra MCF skal fraktes ut til de forskjellige institusjonene NSP-AID er med og drifter. Noe skal til kysten og til Malaika Villages Faraja. Det meste av transporten kommer til å gå til Nairobi og de to skolene i slummene i storbyen, samt matprosjektene vi har der. Også Malaika Villages Kiserian skal «mates» av produktene herfra.

Det bygges også lagerhus på tomten. På sikt er planen å starte med eggproduksjon her også.

Dette blir bærekraftig på mange måter.

  • Folk for arbeid
  • NSP-AID sparer store summer på matutgifter
  • Vi vet at maten som barna spiser kommer fra en trygg avling
  • Mat som vi ikke rekker å bruke selv kan selges videre og gi inntekter

Vi håper MCF blir et langvarig og viktig arbeid for oss i kampen for å gi mange som trenger det god og sunn mat hver dag.

 

Så mye mer
Les mer om de mange prosjektene som NSP Aid støtter gjennom sine samarbeidspartnere. Skolegang i Etiopia, Yrkesskole, hjelp til å sørge for økonomisk uavhengighet til fattige familier gjennom å starte sine egne bedrifter og mye mer.

Hva vi har fått til sammen

Takket være den gode støtten fra faddere og giverne til NSP Aid har vi realisert mange prosjekter siden NSP Aid ble stiftet i 2010. Prosjektene blir realisert gjennom våre samarbeidspartnere i Kenya og Etiopia og flere prosjekter kommer til. Her er noe av arbeidet vi har fått til og det pågående arbeidet vi er opptatt av å realisere.

Hva vi holder på med nå

Ingen prosjekter er for små eller for store, det er snakk om hjelp i vanskelige tider og der nøden er størst. Sammen sikrer vi barn og unge et bedre liv og et håp om en fremtid. Disse er Afrikas neste generasjon, kontinentets neste ledere, foreldre, beslutningstakere, opinionsledere og innovatører. Sammen sikrer vi de beste forutsetninger for fremtiden.

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter