1. Hjem
  2. Historier
  3. Julemat til mange i slummen i Nairobi

Julemat til mange i slummen i Nairobi

Også i 2023 har mange privatpersoner og bedrifter valgt å støtte fattige familier i Nairobi med mat til jul. I skrivende stund er det mørkt og kaldt utenfor kontorene våre i Ålesund, og snøen faller lett på bakken. Vi våkner hver dag i en visshet om at et nettverk fanger opp de fleste i Norge som sliter med å få endene til å møtes. Derfor er det vanskelig å sette seg inn i hvordan det er å vokse opp og bo i en slum i en storby som Nairobi.

De fleste her har ikke en fast jobb å gå til. I de fleste familier er det kvinnene som tar ansvaret for at familien skal henge sammen. Mange av barna vi støtter forteller om en far som har stukket av eller lider under rus. Derfor er det kvinnene som må prøve å finne små strøjobber som kan sikre noen shilling inn hver dag. Mange her lever på FN sin fattigdomsgrense på 10-20 kroner inntekt hver dag.

Når juledagene kommer stopper ikke behovet for inntekter for å få mat til seg og sine. Derfor er det at NSP-aid disse viktige dagene ønsker å gi familiene en etterlengtet pause fra jaget etter inntekter til mat. Med en matkasse til 350,- får familiene masse av det de trenger for å lage sin hverdagsmat som chapati og ugali. Vår samarbeidspartner Heart to Heart består av mange unge mennesker som selv har vokst opp i et slummiljø. Nå er de engasjert i et arbeid for å hjelpe andre i nød.

Her ser du bilder av gjengen som holder på å pakke julematen!

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter