1. Hjem
  2. Historier
  3. Kirken – et NAV i Kenya

Kirken – et NAV i Kenya

Mange av NSP-aid sine givere velger å støtte utdanning av kirkens støttespillere i Kenya. Særlig på kysten av Kenya har dette en stor plass i NSP-aid sitt arbeid. I vårt sekulære norske samfunn fortoner dette kanskje seg fremmendt. Men du skal ikke være mange timene i Kenya før du forstår at religion har en STOR plass i det kenyanske folket sitt liv. På kysten av Kenya er ca 90% av befolkningen muslimer. I dette muslimske samfunnet støtter noen av NSP-aid sine givere utdanning til diakoni og prester i den kristne kirken. Ut fra bibelskolen sprer kompetansen seg ut til landsbygdene og byene seg, og all kunnskap elevene blir opplært til blir til nyttig kompetanse når de ansatte blir utplassert i ulike kirker i området. Bortsett fra vanlige gudstjenestehandlinger støtter kirken blant annet familier med svak økonomi slik at barna kan få gå på skole. Kirken støtter barn som ikke har foreldre slik at de får verger som kan hjelpe til underhold for barna (mat, skole, aktiviteter). Kirken har undervisningsprogrammer innen jordbruk slik at folk kan klare å dyrke sin egen mat. Kirken dyrker mat selv slik at varer kan selges til inntekt for ulike prosjekter den her.

I kirken driver de ansatt med opplæring slik vi kjenner det i Norge. Søndagsskoler, konfirmasjonsundervisning, gudstjenester, leirer osv.

Hjelpen NSP-aid sine støttespillere gir går stort sett til lønn for de ansatte, men også for å støtte utdanning og for å hjelpe familier som tar seg av barn som har mistet sine foreldre i krig, sykdom osv. Vi har stor tro på at det diakonale arbeidet sin sluttsum kan føre mennesker ut av fattigdom og inn i utdanning og til slutt et liv i økonomisk selvstendighet.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter