1. Hjem
  2. Historier
  3. Kunst og håndverk på Faraja

Kunst og håndverk på Faraja

På barnehjemmet Faraja Children Home går alle barna på skole. I hjemmelekse får de av og til praktiske oppgaver. På samme måte som i Norge har barna Kenya praktiske fag på skolen. Det er utvikling av hele mennesket som gjelder, og da må fag som gym, kunst og håndverk og Heimkunnskap på planen. I motsetning til barna i byen Nairobi på skolene vi støtter der, har barna på Faraja det fritt og godt på landsbygda. Her kan de bruke naturen på samme måte som norske barn.

På bildene ser du barna som har fått en praktisk oppgave i å lage motiv med ting de finner i naturen. Denne spesielle oppgaven handlet om Kunst og håndverk; lage collager av hjemmelagde materialer som blader, pinner, sand, bomull og kullstøv. Disse barna er veldig kreative og dyktige til å jobbe med hendene for å lage vakre kunstverk og design. De virkelig liker og har det gøy mens de lager disse collagene.

Dette er barn i femte trinn, og i utdanningsplanen i Kenya blir dette kalt CBC (Competency Based Curriculum)

Samtidig har de voksne på Faraja lyst å takke alle som gjør dette livet mulig for barna. Dette er barn som mangler sin trygge familie, og som må bo sammen med andre barn i samme situasjon. Men her har de det godt, og her har de alle muligheter til å vokse opp og dyrke frem talentet sitt frem til de er voksne.

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter