1. Hjem
  2. Historier
  3. Lærerik elevtur til Kenya

Lærerik elevtur til Kenya

I starten av oktober fikk NSP-AID gleden av å ha med seg 10 gode ungdommer fra Herøy, Ulstein, Spjelkavik, Borgund og Haram vgs for å se og lære om prosjektene til NSP-AID i Kenya. Sammen med èn lærer fra hver skole (og en mor) fikk vi noen fantastiske dager sammen i det Øst Afrikanske landet.

De første dagene var vi i Nairobi. På grunn av lang reise prioriterte vi hvile første dagen, samt uttak av kontakter, bading og god mat på bostedet vårt Scriture Mission i Nairobi. Hver kveld hadde vi program. Enten debrifing etter NSP-AID program, eller ulike leker og aktiviter som elevene hadde planlagt.

Dag 2 var det alvor. Da reiste vi med buss inn i Kiberaslummen. Her besøkte vi skolen Karama og fikk en strålende oppvisning i korps, dikt, sang og dans. Vi fra Norge fikk også danse! Etterpå dro vi på besøk hjem til noen av elevene. Dette ble en sterk opplevelse, og for mange de norske var det uvirkelig at noen mennesker i verden er så fattig at de må bo slik. Dette var første hint om hvorfor NSP-AID jobber for at flest mulig unge skal få skolegang og utdanning for lage seg et liv der det er håp om mat på bordet og et tett tak over seg.

Dag 2 reiste vi på besøk til Malaika Villages Kiserian. Dette er en helt ny internatskole for barn som kommer fra hjem i slummen der foreldre er døde, eller hjemmeforholdene er så vanskelig at det kan avlaste familien at barna kan bo her. Dette er rett utenfor Nairobi, ute på landet. Vi møtte de 47 første barna som bor her, fikk god lunsj og fikk også ta med de eldste for å kaste diskgolf. Her har allerede skolene betalt for huset Sunnmøre Home 2, og neste prosjekt er Sunnmøre Home 3. I disse husene skal det bo 8 barn og en «mor» som skal passe på.

Dag 3 var det Kawangwareslummen. Her ventet nok et hjemmebesøk, og etterpå fikk elevene være med å dele ut lunsj i et matprogram som finner sted her hver dag. Elever fra veldig fattige bakgrunner kommer fra ulike skoler og få varm lunsj hver dag.

Dag 4 var reisedag til Voi. Her fikk elevene oppleve safari. En enorm opplevelse på de afrikanske steppende, men et yrende dyreliv.

Til slutt reiste vi til kysten av Kenya. Bading ved det Indiske Hav er eksotisk, men var også fantastisk å møte barna på Malaika Villages Faraja, NSP-AID sin andre internatskole i Kenya. Her står også Sunnmøre Home 1, et bolighus for åtte barn her. Vi gikk i 35 fuktige varmegrader og hentet barna på skolen, og ble med dem tilbake til hjemmet sitt på Faraja. Her ble det nydelig lunsj og diverse opptrinn og leker.

Etter 10 dager i Kenya ble det hjemreise til Sunnmøre. Mettet på utrolig mange inntrykk skal nå elevene tilbake på skolene og fortelle og inspirere de andre til innsats for Malaika-dagen – eller innsamlingsdagen senere i høst.

Vi i NSP-AID er veldig glad og stolt over dette samarbeidet, og håper på mange nye år sammen!

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter