1. Hjem
  2. Historier
  3. Lille julaften sende NSP Aid 1,5 mill ksh til Den lutherske kirken i Pokot – hjelp til mat.

Lille julaften sende NSP Aid 1,5 mill ksh til Den lutherske kirken i Pokot – hjelp til mat.

Den lutherske kirken i Pokot spurte om hjelp til å kjøpe inn mat og dele ut til folk som sulter.

NSP Aid med julegave til Pokot.

Avlinger har slått feil på flere steder, og folk mangler mat. Det er områder som Turkana, Baringo, Kongolai og lavere områder i Pokot dette gjelder.  Pokot er et område som misjonsvenner og misjonærer  i NLM og SIK kjenner godt til. NLM og SIK har arbeidet i dette område siden slutten av 1970. NLM og SIK har bygd mange skoler og kirker i dette landområdet, som for 40-50 år siden var svært lite utviklet. Mye flott har skjedd i Pokot siden 1970. Det er bygd mange kirker og kristne menigheter, mange barneskoler og vgs er bygd. Mye av folket i Pokot er fattige. Under pandemien har situasjonen for mange i blitt mye verre, slik også i Pokot. Når kirkene ikke kan samle folk som før uteblir også ofringene og inntektene til kirken. Kirken mangler inntekter er det vanskelig å betale lønninger til medarbeideren i kirken. Mange av de som går i kirkene mangler også jobb og inntekter.

Målet til de som har jobbet i området er at kirken skal klare seg selv.

Da Gunnar Hamnøy var i Nairobi, i høst fikk han besøk av en av lederne i kirken, med spørsmål om hjelp til mat for folk i Pokot.  Dette spørsmålet har vi tenkt mye på de siste ukene.  NSP Aid har opplevd en svært gode responsen på innsamlingen vi startet i november med fokus på matkasser til folk som sulter i slummene og på landsbygda i Kenya. NSP Aid er glad for at vi kan være med å svare jam når vi har mulighet til det.

De som jobber i Kirken i Pokot skal kjøpe inn mange hundrede sekker a 90 kg med mais og om lag 100 sekker a  90 kg med bønner,  og for dele ut til de som trenger dette mest.

Gaven fra NSP Aid på 1, 5 mill kenya shilling tilsvarer kr  120 600.  NSP Aid har opplevd en enorm respons i dagene før jul på oppfordringen om å gi penger til å kjøpe mat og pakke matkasser og dele ut.

Fra før har NSP Aid:  Sendt 5 mill ksh for å kjøpe mat og pakke matkasser og dele ut i slummene i Nairobi, dette burde gi en matkasse til 2500 familier, og på kysten sør og nord for Mombasa har 411 familier fått en kasse mat, gjennom den lutherske kirken i området.  Noen i Geresse i Sør Etiopia har også fått hjelp til mat.

Dette er i tillegg til alle de andre prosjektene vi er med på. Vi er privilegert som får holde på som vi gjør. Takk til dere mange som støtter dette og gir. 

God jul.

Dette er et bilde Gunnar Hamnøy tok i Pokot for flere år siden.

Fra mat utdeling i Pokot. Fått bilde fra kirken i Pokot

 

Bilde er fra Pokot, de deler ut mat

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter