1. Hjem
  2. Historier
  3. Mat for mange fra Malaika Charity Farm

Mat for mange fra Malaika Charity Farm

 

Malaika Charity Farm
I Kiboko, mellom Nairobi og Mombasa, ligger Malaika Charity Farm. Dette er et jorbruksområdet på ca 200 mål som NSP Aid leier av en lokal Masai-familie.

På denne tomten er det bygget et høyt strømgjerde som holder ville dyr borte fra plantasjen. Her dyrkes det mange forskjellige grønsaker som høstes hele tre ganger i året.

Maten som høstes fra Malaika Charity Farm fraktes ut til de forskjellige institusjonene NSP Aid er med og drifter. Noe skal til kysten ved Faraja Children’s Village og til Malaika Villages Faraja. Det meste av transporten kommer til å gå til Nairobi, til skolene i slummene i storbyen og matprosjektene vi har der. Også Malaika Villages Kiserian mottar mat fra avlingene herfra.

Det bygges også lagerhus på tomten, der det blir igangsatt eggproduksjon.

Dette blir bærekraftig på mange måter.

  • Vi skaper arbeidsplasser
  • NSP-AID sparer store summer på matutgifter
  • Vi sikrer at maten som barna spiser kommer fra en trygg avling
  • Mat som vi ikke rekker å bruke selv selges videre og gir inntekter

På denne måten blir Malaika Charity Farm et langvarig og viktig arbeid for oss i kampen om å gi god og sunn mat til de mange som trenger det hver eneste dag.

Her gror det godt av mais og bønner, og det skal etter planen høstes tre ganger i året. Det gjødsles med kumøkk fra kyrne vi har skaffet oss på området. Vann har vært en utfordring, derfor letes det etter mer vanntilgang i området,  noe vi er optimistisk på.

Siden farmen ble startet i 2022 har mye mat blitt fraktet både til kysten og prosjektet på Faraja, og inn til Nairobi og skolen vår i Kiberaslummen samt vårt nye skolesenter Kiserian utenfor hovedstaden. Når volumet blir stort nok og bilen fylles opp, vil vi spare mange penger på innkjøp av mat. Og dersom det blir vanskelig å få distribuert varene, blir disse solgt til grossister i  nærområdet slik at vi blir tilført videre inntekter til prosjektet.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter