1. Hjem
  2. Historier
  3. Matutdeling i samarbeid med den Evangeliske lutherske kirken i Kenya

Matutdeling i samarbeid med den Evangeliske lutherske kirken i Kenya

Situasjonen for mange mennesker rundt om i Kenya, er svært vanskelig. I flere områder på kysten, nord og sør for Mombasa mangler folk vann og mat. Det har vært lite regn de siste årene. I vår plantet de med håp om å få avling, uten regn blir det ikke avling.  Noen områder dør husdyrene på grunn av mangel på mat og vann.

I høst fikk NSP Aid et spørsmål fra kirken om hjelp til mat for folk som sulter. Da var det snakk om 411 familier. Lederne i menighetene  organiserte innkjøp, pakking og utdeling av mat rundt om i kirkene. Hver familie fikk en pakke med 12 kg maismel, 2 kg bønner, 2 liter matolje, 2 kg sukker og 0,5 kg salt. Det ble gitt matkasser til 483 familier. Til sammen er dette 5796 kg maismel, 966 kg bønner, 966 liter olje,241 kg salt.

Folk var overlykkelige, noe gråt av glede og takk over å få mat. Dette er noe de ikke hadde forventet å få hjelp til. Folk bad og takket Gud.

Også kirken i Pokot fikk et positivt svar fra NSP Aid på spørsmåla om hjelp til innkjøp av mais og bønner til folk i Turkana, Baringo og noen områder til i Pokot, som avlingene har slått helt feil.

Vi håper at de kan kjøpe inn mellom 35-40 tonn til folket i Pokot.

I slummene i Nairobi har 2500 fått en kasse mat til jul.

Vi i NSP Aid har virkelig grunn til å takke giverne våre for at det har vært mulig å hjelpe så mange i år med mat.

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter