1. Hjem
  2. Historier
  3. Næringslivskonferansen med fokus på samfunnsansvar

Næringslivskonferansen med fokus på samfunnsansvar

9.september 2021 fikk NSP-AID være med å arrangere en stor næringslivskonferanse i Ålesund. Markering av 250 årsjubileet til Hans Nilsen Hauge stod sterkt i fokus på konferansen.

Først ut var professor Ola Grytten. Han gav forsamlingen en innføring i hvordan Hauge sine ideer har påvirket lokalt næringsliv. Videre ledet konferansier Pål Bakke en samtale med tre generasjoner Sævik. Bestefar Per, sønnen Njål og barnebarnet Eirin. De samtalte rundt dette med å gi tilbake til nærmiljøet, samt det å videreføre arven til Hauge videre til de kommende generasjoner.

Vår egen Gunnar Hamnøy presenterte arbeidet til NSP-AID, og takket samarbeidspartnerne for konferansen for hjelpen.

Etter en pause med kaffe og frukt, fikk vi vakker klassisk musikk med Lill Szeflinski og Jan Hovden.

Hva med mulighetene våre for fremtiden, kunne førsteamanuensis Viktoriia Koilo ved NTNU i Ålesund snakke om. Dette var interessant, også siden hun så på de norske «modellene» med sitt ukrainske utgangspunkt.

Pål Bakke ledet også forsamlingen gjennom en panelsamtale med Peder Stette, Oddvar Bjørge, Jan Rune Hurlen, Gunvor Ulstein, Knut Flakk. Her samtalte panelet om dagens tema. Gunvor Ulstein minnet forsamlingen om Hauge sitt sterke kvinnesyn. Dette mener hun har mistet mye av sin plass i debatten i dag, og vil ha mer fokus på dette i fremtiden.

Til slutt hadde utviklingsminister Dag Inge Ulstein en appell til forsamlingen.

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter