1. Hjem
  2. Historier
  3. Når alt går i ball

Når alt går i ball

Av og til kan alt gå ball. Dette er et uttrykk vi har på Sunnmøre, og kanskje er det kjent i resten av Norge også. Det er jo et negativt ladet uttrykk, men i konteksten vi lager dette innlegget kan det tolkes i flere retninger.

Som du sikkert har oppdaget er mange av våre samarbeidspartnere i Kenya opptatt av ball, og da særlig fotball. Dette er en aktivitet som samler og som får tankene bort fra vanskelige problem ellers i livet. Vi har fått en rapport fra treneren til mange av barna vi støtter på skolen i Kawangware-slummen, Godfrey Chifu. Han skriver følgende til oss:

La meg gi deg en liten historie om vårt lokale akademi, navnet på akademiet er God’s Friends Soka Academy(GFSA), vi er basert på Kawangware slum soko mjinga Kenya. Antall barn i akademiet er 70, og er en kombinasjon av gutter og jenter fra 7-17 år. Vi er to frivillige trenere med samme lidenskap for å støtte barna gjennom fotball. Det som fikk oss til å starte akademiet var det vi gikk gjennom da vi ble oppvokst. Gjennom å spille fotball kunne vi få utdanning, og det hjalp meg å spille i ligaen på toppnivå og også spilte for under 17-landslaget. Jeg tror at gjennom talent for å spille fotball kan man oppnå mye.

Det er mange utfordringer vi får gjennom trening av disse barna:

  1. Utstyr: Mangel av fotballutstyr, fotballsko, trenings-/lekesett, smekker, kjegler og fotballer.
  2. Næring: De grunnleggende behovene har vært en stor utfordring, noen ganger kommer de på trening uten å få et måltid om dagen, og vi trener det lille vi får er ikke nok til å støtte det store antallet vi har i akademiet.
  3. Jenter: Jentene mangler bind, og noen ender opp med å gifte seg når de fortsatt er unge på grunn av livsutfordringen, andre slutter seg til dårlige selskaper for å få trøst.
  4. Økonomi: Midlene til å delta i turneringer har vært en utfordring for oss, fordi vi trenere har ikke stabile jobber. Vi gjør sporadiske jobber for å opprettholde oss og våre familier. Det er vanskelig å få fast jobb.

 

For oss i NSP-AID er det flott å samarbeide med slike mennesker. I oktober reiser 16 kofferter (og elever og lærere) til Kenya. Tenk om vi kunne fylt opp noen av disse koffertene med sanitærbind og fotballutstyr for å kunne hjelpe Godfrey og de andre trenerne med utfordringene de står i.

Send en mail til pg@nsp-aid.com eller 41664274 om du har noe å bidra med!

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter