1. Hjem
  2. Arrangementer
  3. NSP-AID inviterer med på tur til Kenya

NSP-AID inviterer med på tur til Kenya

Tur til Kenya 30.09-16.10.2022  Velkommen med oss!

 Det er mange som ønsker å bli med på denne turen.  De som ønsker å bli med bør ikke vente lenge med å bestille plass.

NSP Aid inviterer til tur for å besøke Kenya. Et flott land, med fin natur og rikt dyreliv. NSP Aid har de siste 12 årene engasjert seg med å støtte prosjekter for å gi håp og fremtid for foreldreløse barn, både på Kenya kysten og i Nairobi slummene.

Dette har vi lyst at du skal få oppleve sammen med oss.

Bilde fra Amboselli, med Kilimanjaro i bakgrunnen. Vi besøker denne plassen 4.10.

 Vi har satt sammen ett godt tur program, og håper dette kan være noe du setter pris på, og vil være med på. For å få ned prisen på turen gjør vi det slik at de som blir med kjøper flybilletten selv, og vi ordner oppholdet i Kenya. Vi har gode lokal kontakter og vil gjøre dette til kostpris. Du kan kjøpe flybillett på nettet, eller ved å kontakte et reisebyrå.

 Turprogrammet i Kenya starter lørdag 1.oktober i Nairobi, og hjemreise fra Mombasa lørdag 15.oktober ettermiddag og hjem. Noen flyselskaper fly direkte fra Mombasa til for eks. Addis og hjem til Norge, eller via Dubai osv. Andre velger å reise fra Mombasa til Nairobi og hjem.

Det er viktig for oss å få oversikt over hvilke fly du kommer med og når du lander i Nairobi fredag 30.09, slik vi kan hente deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet i Nairobi. Det samme hvilke retur velger du, fra Mombasa, da kan vi koordinere transport fra hotellet til flyplassen.

 Hoteller vi bor på.

I Nairobi Ngong Hills hotel i Ngong Road. Ink frokost.   www.ngonghillshotel.co.ke

I Amboselli bor vi på en god logde. Amboselli. Ink alle måltider.https://aalodges.com

På Voi Wildlife logde. Alle måltider ink www.voiwildlifelodge.com)

På Diani, sør for Mombasa, bor vi på Leisure logde. frokost og middag er ink. ttps://www.leisurelodgeresort.com/location.html

På hotellene betaler hver enkelt selv drikke, og mat som ikke er ink. Nairobi frokost ink.  av erfaring er det ulike behov for middag. På dager hvor vi kjører kjøper den enkelte selv det en trenger av mat og drikke, unntatt når vi spiser på Hunters logde lunsj 5.10.

Reiseledere er Elisabet Emblem og Gunnar Hamnøy Transportør er Jambo Travel i Nairobi. Vi bruker Land Cruiser med 6 seter i hver bil.

 Tur program: Lørdag 1.10.  Etter en sen frokost på hotellet i Nairobi kjører vi til Kawangware og Kibera slummene og blir med på KIPWA opplegget der. Vi legger inn 1-2 hjemmebesøk til familier i slummen. På vei til Kibera stopper vi ved ett kjøpesenter og spiser lunsj. Etter besøket i Kibera trekker vi oss tilbake til hotellet.

Fra byggeplassen til Malaika Villages Kisarian

Søndag 2.10 I dag er det søndag og vi kjører til Rongai og er med på Gudstjeneste i kirken vår medarbeider Justus hører til.  Dette er en liten enkel kirke, men flott å oppleve. Etter Gudstjenesten spiser vi lunsj i en flotthage i nærheten, Asyana Garden. Dette er en nydelig park med god mat. Om du vil svømme kan du ta med badedrakt og benytte det der. Etter lunsj kjører vi til byggeplassen for Malaika Villages i Kiserian.  På denne plassen bygger vi opp en landsby for foreldreløse barn i slummen. Når vi er ferdig der kjører tilbake til hotellet vårt i byen.

. 

Bøffler i store flokker

Mandag 3.10. Etter frokost kjører vi kl.10 til Kawangware slummen og besøker skolen der. Vi har tid til noen husbesøk også. Kl.15 samles vi til en oppmuntrings samling for staben i Heart to Heart sammen med oss på Cake Plaza, et greit spisested i nærheten av hotellet. Etter samlingen tilbake til hotellet. Vi forsøker å få til en felles samling om kvelden, det er ikke enkelt på hotellet.

Tirsdag 4.10. Denne dagen reiser vi fra Nairobi med safari biler kl 06, vi har tidlig frokost. Vi kjører til Amboselli. Vi spiser lunsj på logde i Amboselli.   Etter lunsj kjører vi safari ved foten av mektige Kilimanjaro. Dette er magisk og må oppleves. Masse flott natur og ville dyr. Vi kjører safari mellom lunsj og middag, og neste morgen og noen ønsker det, før frokost.

Onsdag 5.10. Vi inviterer til tidlig safari fra ca kl.06 til frokost ca kl.08. Etter frokost kjører vi til Malaika Charity Farm i Kiboko, og Masaifamilie vi leier land av. Vi leier 200 mål for å dyrke mat til alle prosjektene vi er med på i Kenya. Etter besøket på farmen spiser vi lunsj på Hunters logde, og kjører videre rett til Voi og hotellet vi skal overnatte på der.  De som vil forlate oss og reise hjem denne dagen, blir kjørt til Nairobi flyplass. Vi andre fortsetter med safaribiler til Voi. Dette blir en litt lang dag for oss, men vi tror det blir en fin og opplevelses rike dag. Vi regner med å komme frem til hotellet før middag om kvelden. Dette hotellet er unikt. Når du spiser så har du på andre siden av gjerdet masse ville dyr. Det må oppleves.

Torsdag 6.10. Fridag på hotellet i Voi, for de som ønsker å sole og bade er det mange muligheter til det på hotellet. Vi kan ta

Fredag 7.10. Denne dagen legger vi opp til safari fra før frokost til frokost, og de som ønsker å kjøre mer safari kan avtale dette med sjåførene. Mange ønsker å sitte å se fra hotellet dyrelivet. Vi forsøker å få til en fellessamling om kvelden.

Lørdag 8.10. Fridag på hotellet i Voi. Om noen ønsker en tur til Voi sentrum og oppleve en afrikansk landsby på pulsen, m vi få til det. Vi vil få til en felles samling om kvelden.

Søndag 9.10. Vi står tidlig opp denne dagen og spiser tidlig frokost. Vi reiser med tog fra Voi til Mombasa. Fra Mombasa togstasjon blir vi kjørt med buss til hotellet vi skal bo på, Leisure Logde Dinai.

Med på toget fra Voi er også en annen  gruppe vi har på tur, noen elever og lærere fra vgs på Sunnmøre, sammen med Per Gunnar Hamnøy. Om kvelden forsøker vi å få til en samling sammen begge gruppene.

Mandag 10.10. Fri på hotellet.

På kysten ved hotellet

Tirsdag 11.10. Etter frokost kjører vi kl.10 til Faraja Childrens Home, der bor det 33 barn og i nabolaget Malaika Villages, der bor det 24 barn. Vi blir noen timer sammen med barna, leiker og blir kjent med dem.

Onsdag 12.10. Fri på hotellet.

Torsdag 13.10.  Om noen ønsker å besøke bibelskolen i Shimoni og havnebyen Shimoni inviterer vi til det i dag.

Fredag 14.10. Fridag på hotellet

Lørdag 15.10. Vi reiser hjem via Mombasa og hjem til Norge.

Søndag 16.10 Alle hjemme i Norge.

NB. Hver enkelt må selv sørge for visum, gyldig pass. Kopi av passet og kopi av visum sender dere til Gunnar Hamnøy. Hver enkelt reisende må selv ha reiseforsikring kvittering for det sender dere til Gunnar Hamnøy. Slik det er i dag er kravet EU korona pass for å reise med fly til Kenya.

Vi trenger ikke ta ut reisevaluta, ved hjelp av visa eller MasterCard kan vi få ut lokal valuta i minibanker. Kurs pr i dag ca 1 kr 12.5 shilling.

Vi har begrenset med plass på denne turen, ønsker du å bli med er det greit at du melder deg på snart.

Alternativ 1 for turen varer 30.09-15.10.10 og være hjemme 16.10. og koster Pris ca kr 19 000, med forbehold om valutasvingninger og pris oppgang på hoteller osv. pr stk Enkeltrom tillegg kr 3500.

Alternativ 2. Du kan forlate oss den 5.10 etter at vi har spist lunsj på Hunters Logde, da kan vi kjøre deg til Nairobi flyplass, og du kan reis hjem med fly den kvelden. Pris for den turen er kr. 9000. enkeltrom tillegg kr 400.

Alternativ 3, Du kan  reise hjem den 12.10 fra Mombasa. Da vil prisen på turen bli kr 16 900 og enkeltrom tillegg bli kr 2100.

Bilder fra plasser vi skal besøke

Glimt fra menigheten under Mangotreet i Kinango. Nå får de bygge ny kirke der. Og vi tenker å besøke dem den 9.10. til Gudstjeneste. Det tror vi blir en opplevelse.

 

Malaika Village i Faraja

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter