1. Hjem
  2. Prosjekter
  3. Prosjekter i Etiopia

Prosjekter i Etiopia

I Etiopia har vi flere prosjekter.

A) I Awasa støtter vi studenter ved Tabor College med skolepenger. Her er ca 800 elever, og veldig mange trenger økonomisk hjelp til utdanning.

B) I Arba Minch støtter vi 54 elever ved yrkesskolen med skolepenger. De får opplæring i ulike yrkesfag.

C) I Geresse støtter vi utdanning av evangelister. Geresse er et svært fattig område av Afrika, og kirken er en viktig samfunnsfunksjon her. Ved å utdanne folk som kan jobbe i kirken, hjelper vi også til med at en viktig sosialfunksjon opprettholdes.

D) I Sykkylven har en forening som heter «Framtid og Håp» i flere år vert med på å bygge skole i Arba Minch i Etiopia. Skolen Future Hope har blitt en stor og veldrevet skole der hundrevis av barn og unge har fått fremtid og håp om en trygg fremtid.

I 2023 flyttes nå dette arbeidet inn under NSP-AID.

På barne- og ungdomsskolen får fattige barn fra Arba Minch som ikke kan betale skolepenger,  stipend på 250,- i mnd.  «Framtid og håp» har gitt hjelp til barn og unge som ikke har hatt råd til å betale skolegang selv. Dette ønsker vi å videreføre gjennom NSP Aid.

På den videregående skolen får ungdom som kommer fra svært fattige områder i Omo /Woito skole stipend på 750,- i mnd for å dekke sine skole og bo utgifter. Med disse summene får elevene skole, mat og skoleuniformer, samt et sted å bo. Skolen har datarom, laboratorier og bibliotek bla.

Det er i dag over 1500 elever på skolen og har rykte for å være en mønsterskole. Her får elevene mulighet til utdanning og med det sjansen til å etablere et selvstendig liv med jobb.

Vi håper at denne skolen skal leve godt videre gjennom NSP-AID sitt system. Du finner nå fadderskap for denne skolen i menyen over faddermuligheter på hjemmesiden vår.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter