1. Hjem
  2. Prosjekter
  3. Prosjekter i Etiopia

Prosjekter i Etiopia

I Etiopia støtter NSP Aid flere prosjekter innen utdanning. Her kan du lese mer om de forskjellige tilbudene vi støtter

Tabor College
I Awasa støtter vi studenter ved Tabor College med skolepenger. Her er ca 800 elever, og veldig mange trenger økonomisk hjelp til utdanning. Les mer om Tabor College

Arba Minch yrkesskole og barne- og ungdomsskole
I Arba Minch støtter vi 54 elever ved yrkesskolen med skolepenger. De får opplæring i ulike yrkesfag. Les mer om yrkesskolen

I Sykkylven har en forening som heter «Framtid og Håp» i flere år vert med på å bygge skole i Arba Minch i Etiopia. Skolen Future Hope har blitt en stor og veldrevet skole der hundrevis av barn og unge har fått fremtid og håp om en trygg fremtid. I 2023 ble dette arbeidet flyttet inn under NSP Aid. På barne- og ungdomsskolen får fattige barn fra Arba Minch som ikke kan betale skolepenger, stipend på 250,- i mnd.

På den videregående skolen får ungdom som kommer fra svært fattige områder i Omo /Woito skole stipend på 750,- i mnd for å dekke sine skole og bo utgifter. Med disse summene får elevene skole, mat og skoleuniformer, samt et sted å bo. Skolen har datarom, laboratorier og bibliotek bla. Det er i dag over 1500 elever på skolen og har rykte for å være en mønsterskole. Her får elevene mulighet til utdanning og med det sjansen til å etablere et selvstendig liv med jobb.

Utdanning av evangelister i Geresse
Geresse er et svært fattig område av Afrika, og kirken er en viktig samfunnsfunksjon her. Ved å utdanne folk som kan jobbe i kirken, sørger vi for at en viktig sosialfunksjon opprettholdes. Les mer om Geresse

 Future Hope Mekane Yesus Academy (FHMYA)

Fra 2009 har stiftelsen Framtid og Håp i Sykkylven bygd skole i Arba Minch, Etiopia sammen med etter hvert tre videgående skoler, Spjelkavik, Sykkylven og Ulstein. Skolen ble ferdigstilt i 2019 med barnehage og 1.-12.klasse og drives av Mekane Yesus kirken. I dag har skolen over 1500 elever og blir sett på som en mønsterskole som gir håp om ei trygg framtid.

Etter skolebygningene ble ferdigstilt, har Framtid og Håp gitt støtte til stipend, men dette ble flyttet inn under NSP Aid i 2023. Fra 1. til 12. klasse får noen fattige fra området rundt Arba Minch støtte til skolepenger og uniform, 250 kr per måned.

Fra 9-12.klasse får noen ungdommer fra svært fattige og underpriviligerte etniske grupper i Sør Omo, som f eks i Woito, Hammer, Benna, støtte til stipend på 750,- i mnd som dekker skolepenger, undervisningsmateriell, skoleuniform i tillegg til boutgifter og mat.

Mange av de som har fått stipend har kommet inn på statlig universitet der undervisning er gratis, men der de i økende grad må betale for mye annet som undervisningsmateriell, kopier, internettbruk mm. Det vil si at uten støtte fra noen er det umulig for dyktige, men fattige etiopiske ungdommer å komme seg videre og fullføre universitet.

Har du spørsmål og gjerne vil vite mer om våre prosjekter i Etiopia? Ta kontakt med oss på mail: post@nsp-aid.com

 

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter