1. Hjem
  2. Historier
  3. Reisebrev – Dag 1

Reisebrev – Dag 1

12 elever fra fem forskjellig videregående skoler på Sunnmøre er fortiden på tur til Kenya for å bli kjent med prosjektene til NSP-AID. Skolene samler inn penger til Malaika Villages Kiserian – den nye barnelandsbyen utenfor Nairobi.

 

Dag 1

Dag 1 av turen til Kenya i dag. Alle 20 sto opp og gjorde oss klare til en tur til Malaika Village Kiserian utenfor Nairobi, som er hovedstaden. Vi satte oss i bilen og skulle kjøre en time. Brian fra Heart to Heart var også med oss i dag, og vi plukket også opp Justus, John og Andreas Kårbø på veien til.

Når vi kom fram ble vi møtt med smil og en hyggelig gjeng med arbeidere. De jobbet med murstein og sement og var utrolig dyktige. Vi snakket med arbeiderne og de som leder prosjektet. Utrolig fine og dyktige folk. De forklarte oss om hva de ulike husene skulle inneholde. Byggelederen ga oss en oppgave om å velge hvilket hus som skal hete Sunnmøre – Home 2. I barnelansbyen i Mombasa står Sunnmøre – Home 1 (se forsidebildet)

Etter dette tok vi turen til en systue der de syr skoleuniformer til de ulike skoler som NSP – Aid er med på å drive. Utrolig mye fint og mange endte opp med å kjøpe både gensere, skjorter og vesker. Damene som jobbet på systua var hyggelige og utrolig dyktige. Vi snakket lenge med dem om hvordan de synes det er å jobbe med dette, og de viste oss hvordan de ulike tingene fungerer, som strikke maskin og symaskiner.

Når vi var på veg hjem til der vi bor, stoppet vi på Kazuri i Kenya. Dette er en populær smykkebutikk og smykkefabrikk i Kenya og i verden. Her fikk vi se i butikken og fikk en kort omvisning av en av de ansatte. Når omvisningen var ferdig begynte de å synge og danse og vi hang oss på. Dette var utrolig gøy og vi koste oss mye. Skikkelig Afrikastemning.

Når vi kom tilbake til overnattingsplassen spiste vi lunsj, bada, spilte volleyball og hadde en fin kveld der det var Spjelkavik vgs sin tur å stå for det sosiale.

 

Dagens bilder:

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter