1. Hjem
  2. Historier
  3. Reisebrev fra koret Gla`sang sin tur til Sunnmøre og Håp konsert

Reisebrev fra koret Gla`sang sin tur til Sunnmøre og Håp konsert

 

Gla’sang på Håpskonsert i Ålesund, v/Inger Lise og Roger Skauge

«Et hårete mål» kalte Gunnar Hamnøy invitasjonen da han høsten 2022 var i Halden og inviterte koret vårt vestover.

Koret Gla’sang, som har sitt tilholdssted på Gimle misjonshus i Halden, tok utfordringen og fikk med andre ord en spesiell sommeravslutning dette året. Tidligere har koret hatt oppdrag både i Tyskland, Estland og Spania – i god kombinasjon med opplevelser og fellesskap. Men 16.–18. juni i år la koret ut på reise i vårt eget land – til vakre Sunnmøre.

Gunnar Hamnøy er leder for hjelpeorganisasjonen NSP-Aid, North-South Partnership Aid, som driver et utstrakt hjelpearbeid i Kenya og Etiopia. Slumbarn får skolegang, hjemløse får nye hjem og en «mor» som bor hos dem. Befolkningen får hjelp til å dyrke egen mat ved at dødt jordbruksland gjøres fruktbart.

Gla’sang består av 34 medlemmer i alderen 15–97 år. På denne utfarten deltok 27 kormedlemmer pluss flere venner av koret som supportergjeng og støtte.

Koret valgte forskjellige framkomstmidler: privatbiler, bobiler, campingvogner og fly, mens sykler og rulleski denne gang forble hjemme. Alle hadde derimot samme mål: Ålesund-distriktet med overnatting og bespisning på Sjøholt Folkehøgskole.

Lørdag hadde vi hele formiddagen til rådighet i vakre Ålesund. I det flotte sommerværet valgte mange utsiktsopplevelser på Ålesunds byfjell, Aksla, med en enestående panoramautsikt over sentrum og langt utover. Noen tok dagens trim ved å bruke trappene opp til utsiktsplassen, ja vi oppdaget sågar et kormedlem som i stor fart brukte trappene på sin løpetur.

Vandringen rundt i Ålesunds fantastiske bysentrum – en av Norges mest særpregede byer – med gamle, vakre og bevarte bygninger i jugendstil, var også en uforglemmelig opplevelse.

Lørdag kveld var koret «trekkplaster» på en stor Håpskonsert på Skodje sammen med unge, dyktige solister – noen av dem med bakgrunn fra TV-programmet Voice. Så det er nok et spørsmål om hvem som trakk flest folk, men til sammen hadde vi ca. 250 tilhørere. Ut ifra tilbakemeldinger og video-opptak gjorde kanskje koret sin beste prestasjon på lenge på denne Håpskonserten.

Søndagen startet med at koret – etter en deilig frokost – deltok på formiddagssamling på Blindheim Bedehus, der det også ble fokusert på hjelpearbeidet som NSP-Aid driver.

Vår dyktige korleder og «turoperatør», Ivar Kynningsrud, hadde lagt opp til en flott sightseeing-tur på øyriket rundt Ålesund. Etter en perfekt lunsjbuffé på Sunde Fjordhotell, fikk vi med oss både Godøy, Valderøy og Giske før vi avsluttet ved fyret på Alnes, helt ute «Paa den yderste, nøgne Ø», en forblåst, idyllisk perle med flott sandstrand. En uforglemmelig opplevelse.

Noen valgte å forlenge oppholdet, andre fortsatte reisen til andre mål, og de som valgte fly, brukte sannsynligvis lengst tid hjem til loppekassa. Flytider kan man ikke alltid stole på.

Alt i alt ble dette en strålende sommeravslutning for Gla’sang, som kjennetegnes av god evangelisk sang, godt fellesskap, framsnakking og mye humor.

Koret gjorde også sitt til at det denne week-enden ble samlet inn et stort beløp til NSP- Aid.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter