1. Hjem
  2. Fadder
  3. Søsken har lyst å gå på skole

Søsken har lyst å gå på skole

Vi har fått inn en historie fra Kawangwareslummen i Kenya. Det er vår samarbeidspartner Heart 2 Heart som skriver dette:

Møt Patricia Muthoni og broren Martin Mawera. Patricia er 10 år gammel og skulle gått i klasse 4 nå, men på grunn av mangel på skolepenger og måtte hun droppe skole. Martin er nå 8 år og har vært ute av skolen i lang tid. De bodde begge sammen med sin bestemor i landsbyen de kommer fra, etter at moren deres forlot dem mens de var veldig unge. Hun skal ha reist hjemmefra en morgen, og har aldri kommet tilbake.

Tilbake i landsbyen gjorde barnas bestemor sitt beste for å få hjelpe til med skolegang, men hun lyktes ikke. Hun bestemte seg for å reise til byen
til tanten deres Phanice Mmbone. Barna ble boende hos tanten i slummen, men hun også sliter med å få endene til å møtes.
Hun tjener litt penger på å vaske klær og vaske hus, og derfor er det en stor utfordring å mate og kle barna, når hun også har sine egne å passe på.

Til slutt etter to år er Patricia og Martin fortsatt uten skoleplass pga økonomi.
Noen ganger rømmer Martin fra tanten sin inn gatene for å rense og samle skrapmetall for å selge slik at han kan få kjøpt seg noe mat.

De to søsknene er smarte og har gjort det klart de ønsker å være på skolen. Det er trist å se når to barn slik blir satt utenfor samfunnet pga økonomi.

Vil du være med å hjelpe, eller kjenner andre som har lyst? Ta kontakt med NSP-AID!

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter