1. Hjem
  2. Hva vi har fått til sammen
  3. Stor giverglede for matkasser til jul

Stor giverglede for matkasser til jul

Folk imponerer også i år. Det har så langt i år kommet inn til NSP Aid kr 708 114 til mat kasser til jul for fattige familier i Afrika. Dette er en økning på 350 000 kr fra sist år.

Dette har gjort det mulig for oss å hjelpe mange flere en i 2020. Dette er flott, siden situasjonen for fattige folk har blitt mye verre dette siste året. Covid 19 og tørke er ingen god kombinasjon.

I 2020 fikk 2000 familier i slummen i Nairobi en matkasse til jul,  det vil si at over 10 000 mennesker fikk mat til jul, og mat noen uker til.   I år har vi sendt 5 mill kenya shilling, og da regner vi med at mange flere enn 2000 familier får mat til jul i slummene i Nairobi.

411 fattige familier som bor sør og nord for Mombasa får også en kasse mat til jul. Kirken på kystene organiserer dette nå. Vi har også fått penger fra noen av våre givere til å kjøpe en bibel og gi hver familie. 147 av familien får en Duruma bibel. Duruma folket fikk for 3 uker siden bibelen på sitt språk. De andre får en swahili bibel.

Vi fikk spørsmål fra kirken i Geresse i Sør-Etiopia om hjelp til 26 evangelister /prester som arbeider og bor i byer i Geresse, For dem har situasjonen blitt svært krevende å skaffe mat, siden matprisene stiger. Vi sende penger til dem og de 9 evangelistene vi betaler for.

I vest Kenya er det en folkegruppe, Pokot folket. I dette området har NLM og SIK (fra Island) arbeidet i mange år. NLM støtter ikke arbeidet som før. Kirken spør om hjelp til flere hundrede familier som bor i Turkane, Baringo og deler av lavlandet i Pokot. Avlinger har slått feil, på grunn av lite regn. Covid 19 situasjonen har også gjort situasjonen svært vanskelig for folket.

Kirken spør om 400 90 kg sekker med mais, 100 90 kg sekker med bønner, matolje og noe salt. Alt dette vil koste med frakt kr 162 000. SIK på Island kan støtte med ca kr 14 000 til mat, da står i det att kr 148 000 å finansiere. I skrivende stund er vi ikke helt sikker på hvor mye vi i NSP Aid makter å gi til dette.

Det er krevende å tenke på at folk mangler mat, når vi kan bidra.

Tradisjonen tro er det fullt fokus på innsamling til matkasser til fattige familier i Kenya og Etiopia nå. Rekorden er allerede slått med god margin, med ca kr 350 000.

Covid 19 og tørke er to stikkord som forklarer situasjonen. Hjelpen i å strekker seg også ut over slummen i Nairobi. I år ser vi at vi kan hjelpe følgende med mye ekstra mat til julehøytiden.

Vi har hatt, og har fortsatt kampanjer både i aviser, lokalradio og lokal-tv. I tillegg har vi arrangementer dette dette har en spesiell fokus.

«Vi vil gjerne takke alle som er med på dette livsviktige arbeidet», sier daglig leder Gunnar Hamnøy i NSP-AID. Norge har selv vært i hungersnød for lenge siden, og nå er det vår tur å dele med andre som lider i andre deler av verden.

Dersom du også vil hjelpe kan du vippse 117840. Valgfritt beløp, men EN matkasse / eller en sekk med mais eller bønner koster også kr 300,-.

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter