1. Hjem
  2. Historier
  3. Stor nød i Pokot

Stor nød i Pokot

Store utfordringer for ungdom i Pokot i Kenya.

Livssituasjonen for folk i Pokot i Kenya er krevende for folk flest. Mange sliter med fattigdom, og lite jobb muligheter. Rundt om i området er det tørke, derfor blir det lite avling. Sult preger mange områder.

Mange familier ser på muligheter for å skaffe seg ekstra inntekt, å «selge» bort en datter til en mann som ønsker seg ei ung jente til ny kone. Mange menn foretrekker jenter som er omskårne.

Dette er en grufull skikk, som mange jenter må gjennom. Lederne i den lutherske kirken i Pokot opplever ofte at unge jenter har rømt fra familien sin for å unngå å bi solgt bort som brud. De vil gå på skole og få et bedre liv.

For 1 år siden ble NSP Aid utfordret av kirken i Pokot til å bidra med skolepenger for ungdom som vil gå på secondary skole. Dvs 4 år skole etter barneskolen. Vi har betalt for 38 unge, frem til nå. Vi mangler faddere for mange av dem.

Vi syns det er svært vanskelig å svare nei til denne hjelpen.

I de siste dagene har vise biskopen sendt mange mailer og spurt om vi kan støtte 6 unge til, de kommer alle fra svært vanskelige bakgrunner. Vi har gått inn for å betale for 6 unge til. Vi trenger kr 450 pr måned for å gi en ungdom fra Pokot mulighet til skoleplass, internat og mat pr år.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter