1. Hjem
  2. Historier
  3. Storslått åpning av Malaika Villages Kiserian

Storslått åpning av Malaika Villages Kiserian

I ca et år  har åpningen av Malaika Villages Kiserian vært planlagt, og arbeiderne har jobbet på spreng for å få alt ferdig. Malaika Villages Kiserian er en internatskole der barn fra vanskelige forhold i slummen i Nairobi skal bo. Sammen med lokale barn skal de gå på skole på MVK. De bor sammen åtte og åtte og har hele tiden en «mor» som passer på dem med stell og mat.

Dette er en radikal forandring for disse barna. I slummen er det farlig for sårbare barn. Etter mørkets frembrudd kl 19 bør en ikke gå ut. Dette innskrenker friheten veldig, og særlig for jenter er mørket i slummen farlig. I tillegg går de nå til en hverdag der de slipper å lure på om det blir nok mat i dag. På MVK får de alle måltid de skal ha, og de får spise måltidene sammen i en fin matsal.  På MVK får de også klær og aktiviteter. Hele området ligger fritt til utenfor byens larm, og her er god plass til lek og ballspill.

Skolen er støttet fra en gave fra Halden. Frithjof E. Byes datter, Solveig Bye Havstad, donerte i 2015 en stor gave til NSP Aid. Hun var opptatt av at sin fars navn som forfatter og biledkunstner, skulle leve videre. Derfor har NSP Aid i samråd med Byes famile, valgt å gi skolen navnet Frithjof E. Byes Academy.. Det har ført til at barna nå får pene røde skoleuniformer med egen Frithjof Eugen Byes Academy logo.

De ulike bolighusene er også betalt av ulike sponsorer for Norge. Det ene huset er det elever ved fem forskjellige videregående skoler som står bak. Sunnmøre Home 2 er navnet på dette huset. Familien Stette med firmaet Stette Holding står bak huset heter Stette Home. Sjøvik familien fra Misund står bak ett av husene. Dette huset heter Mama Brita. Gjendemsjø har betalt for huset Kristinas home,  Kynningsrud AS har huset Kynningsrud. Grete Sunde har sponset huset Mama Greta home  Og til slutt er det firmaet Fasadeprodukter som har betalt for huset Hope.

Åpningsfesten var lørdag 29. april, og selv om ikke alt var helt ferdig, ble dette en fest med pomp og prakt. Den norske ambassadøren i Kenya, Gunnar Andreas Holm var til stede. Han er en fantastisk fin representant for Norge i det Afrikanske landet! Representanter fra de ulike eierne var selvsagt også til stede. Mange av barna som skal bo her var på plass, samt de som skal jobbe her. I tillegg hadde NSP-AID invitert med artisten Stine Hole Ulla med på festen, og hun bidro kulturelt sammen med mange lokale danse og sang innslag. Barna fra Malaika Villages Faraja (søsterskolen til Kiserian som ligger på kysten av Kenya) var også til stede med sang og underholdning.

Nå skal arbeidet på MVK ferdigstilles helt, og da blir det skolegang for ca 200 elever, bolig for ca 50 barn og et levende senter for området her utenfor Nairobi.

Vi er stolt og glad for å ha så mange medspillere på laget, og det store håpet er at barna som skal bo her kan på sikt bli rustet til å bli selvstendige arbeidstakere og samfunnsengasjert mennesker som kan hjelpe Kenya til å bli et godt og trygt sted å bo i for alle.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter