1. Hjem
  2. Historier
  3. Toya og familien

Toya og familien

Toya og familien

Daglig leder i NSP-AID, Gunnar Hamnøy møtte Toya for mange år siden da var han vakt på ett av de mange hotellene på Diana, kyststripen sør for Mombasa. Han kommer fra Malindi. Toya jobbet lange dager og hadde lite fri for å være sammen med familien sin i Malindi, en by nord for Mombasa.

Da Gunnar møtte han på hotellet strevde han med mange tanker og spørsmål, ett av dem var hvordan Gud kunne bli en del av hans liv slik han også kunne kalle seg en kristen. Samtalen endte med at Toya ville vi skulle be til Gud, og han ville bekjenne troen på Jesus.

Hjemme i Malindi hadde han en stor utfordring, flere barn som skulle gå på skole, det var vanskelig å få til. Gunnar gjorde en avtale med den lutherske kirken i Malindi om at de kunne organisere betaling av skolepenger for barna til Toya.

Sist Gunnar møtte han, hadde han flyttet til Ukunda, sør for Mombasa. Barna gikk på skole der. Han ville være i nærheten av dem. Han kom med de tre barna for å besøke meg på hotellet.

Jeg ante ikke da livssituasjonen familien hadde havnet i. På grunn av den den vanskelige familieøkonomien hadde mor bestemt seg for å reise til Qatar for å jobbe som hushjelp. Dette høres eventyrlig ut, men virkeligheten er svært grusom for mange av de som opplever dette, og gjør slike valg.

De som hyrer inn slik arbeidskraft fra Afrika betaler flybilletter, og ordner med en arbeidsplass i 3 år. Når de kommer frem til arbeidsplassen kan en blir frattatt pass, telefon osv. De har ikke mulighet å kontakte de som er hjemme de tre årene de er borte på jobb. De må jobbe som «slaver». Lønningen står neppe i forhold til arbeidstiden. Dette er jo noe som har også blitt aktualisert nå før fotball VM som skal være i det arabiske landet.

Nå er familien i Ukunda, og far har ansvar for barna. Familien har ikke noe kontakt med mor som har reist bort for å forsøke tjene noe penger.

NSP Aid forsøker å være til hjem for familien med skolepenger for de tre barna.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter