Tvillingsøstre med muligheter
  1. Hjem
  2. Fadder
  3. Tvillinger med muligheter

Tvillinger med muligheter

Husna og Fatuma er tvillingsøstrene fra Kiberaslummen som har trosset alle vansker, og har store muligheter for utdanning og selvstendighet

Av Caroline Magga-Child Support Project Leader, Kibera
Oversatt av NSP-AID

I min jobb møter jeg noen ganger hjerteskjærende historier. Selvfølgelig, folk sier at verden er fylt med flere slike historier om sult, hjemløshet, overgrep, sykdom, kriger, jobb og utdanning. Det kan virke lettere å bare gi opp håpet om menneskeheten helt. Og ja, noen gjør det også. Men andre nekter å gi opp.

Historien om tvillingsøstrene Husna og Fatuma er en historie om noen som nekter å gi opp. Tross sin fattige bakgrunn har de gått på skolen og oppnådd resultater som gjør de har mange muligheter til videre studie. Av mange millioner fattige gutter og jenter i Kenya, hvorfor fikk Husna og Fatuma det til? Det er ikke hver dag barn i slummen utmerker seg på skolen slik disse to jentene har gjort det. På grunn av de vanskelige oppvekstvilkårene er skole vanskelig å konsentrere seg om for mange – dersom de i det hele tatt får gått på skole.

Slik var det for Husna og Fatuma også. De har vokst opp sammen med en singel mor. Far har ingen sett etter fødselen. Moren har stått for klær, mat og hus i hele oppveksten. Når jentene har blitt eldre har de hjulpet moren med litt jobb for å kunne ha råd til alt. De har også en eldre bror som går ved Maasai Mara Universitet. Dette koster også mye for den lille familien.

De to tvillingene scorer høyt på skolen, og for å få de beste mulighetene til utdanning og jobb vil dette koste mer en familien har råd til. Vi håper de to dyktige jentene kan få denne muligheten slik at de kan være med å bygge samfunnet videre.

NSP-AID forsøker å gi ungdommene den utdanningen de trenger for å klare seg. Vil du hjelpe oss å hjelpe? Da kan du bli fadder eller støtte med enkeltbeløp. Se info på www.nsp-aid.no eller vipps 10700.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter