To unge kvinner i Pokot
  1. Hjem
  2. Bedriftssaker
  3. Ungdommer i Pokot får støtte til skolegang

Ungdommer i Pokot får støtte til skolegang

Tekst av Erling Lundeby, redigert av NSP-AID

Norsk Luthersk Misjonssamband kom til Pokot i Kenya i 1978. Siden den gang har organisasjonen vært med å stifte ca 250 kristne menigheter, og ca 20000 er aktiv i den lutherske kirken. Også andre kristne kirkesamfunn har opplevd god vekst.

I tillegg har Misjonssambandet hatt stort fokus på helse og skoleprogrammer. I årenes løp har de startet opp over 100 grunnskoler og ca 30 videregående skoler. Nøkkelen til utvikling er utdanning – både for jenter og gutter. Folkeskolen er gratis, men de færreste bor i nærheten av en skole, og da må foreldrene betale for internatplass. Dette er det mange foreldre som ikke har råd til.

Siden mars 2020 har alt blitt mye vanskeligere. I Kenya ble det meste av skoleåret avlyst. Nå er en i gang med å ta igjen det forsømte. Selv om mange elever har gode resultater på skolen, og er høyst kvalifisert til å fortsette på videregående skole, er det få som har penger til dette.

Tidligere hadde Misjonssambandet en stipendordning for å hjelpe elever i denne situasjonen. Denne ordningen finnes ikke lengre. Dette var en viktig støtte, spesielt for jentene. Kirkene i Pokot har derfor merket denne nøden sterkt, og når NSP-AID de siste månedene har blitt kjent med denne situasjonen, har flere givere blitt med på denne hjelpeaksjonen.

For 450,- i mnd får en elev støtte til å gå på skole. Mange har allerede meldt seg, og hjelpen er iverksatt for mange av elevene.

 Å investere i et ungt menneskes utdanning skaper ikke usunn avhengighet. Det gir oppmuntring og håp om en bedre framtid – samtidig som det binder oss sammen som kristne i en stor familie!

Hos NSP Aid finner du kontonr og VIPPS, og du kan tegne avtale elektronisk. Eller ring Gunnar Hamnøy (908 65 844) eller meg direkte (938 72 274)så kan du få tilsendt et skjema å fylle ut.

Takk for at du vil være med å gi håp og framtid til ungdommer i Pokot! De som tegner seg som faste givere vil få tilsendt bilde og info om den studenten som de støtter.

Takk – og må Gud velsigne deg!

Beste hilsen

Erling Lundeby, misjonær i Kenya siden 1977

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter