1. Hjem
  2. Prosjekter
  3. Utdanning for barn og unge i Nairobi

Utdanning for barn og unge i Nairobi

Brorparten av NSP Aids engasjement er rettet mot Kenyas hovedstad, Nairobi og byens slumområder der mange lever i den ytterste fattigdom. Det er omtrent 2,5 millioner slumboere i omtrent 200 bosetninger i Nairobi som representerer 60 % av befolkningen i Kenyas hovedstad, og okkuperer bare 6 % av landområdet. Det estimeres at Kibera huser omtrent 1 million av disse menneskene. Kibera er den største slummen i Afrika og en av de største i verden. I tillegg er naboslummen Kawangware av tilsvarende proporsjoner.

Skoleprogammene i Nairobi
NSP Aid startet arbeidet med å skaffe skolegang til foreldreløse og utsatte barn og unge i slumområdene i april 2013 og gir støtte til barneskolen Karama i Kiberaslummen og Prince of Peace i Kwangware.

Karama Academy
Da vi startet arbeidet sørget programmet sørget den gang for skoleplass til 14 barn ved Karama Academy i Kibera, men det eskalerte raskt. Allerede til jul samme året hadde 115 barn fått samme tilbud. Da var Karama stappfull og arbeidet med å bygge flere klasserom og utvikle tilbudet til andre skoler ble startet. Sommeren 2014 finansierte NSP Aid flere klasserom på Karama Academy og i dag sørger «Heart to Heart» for skolegang til 350 barn i Kibera. Hele 195 skoleplasser er finansiert av NSP Aid og deres bidragsytere. Vi trenger mange flere faddere.

Kawangware
I januar 2014 ble programmet utvidet til Kawangware-slummen. Barn fra Kawangware får også tilbud om skole, to måltider hver dag, skoleuniform, sko, skolebøker og medisiner til de som har behov. Gjennom NSP Aid, har vi i samarbeid med Heart to Heart over 200 barn rundt om på skoler i Kawangwareslummen.

Heart to Heart
NSP Aid har et nært samarbeid med den lokale hjelpeorganisasjonen tilknyttet den Lutherske kirke i Nairobi, Heart to Heart. I tillegg til å sikre at barn og unge og utsatte familier får hjelp, er de sammen med innsamlede midler fra NSP Aid med å sikre omsorg, utdanning, mat og medisiner gjennom varierte programmer. Et av disse er et stort opplegg hver lørdag i Kibera og Kawangware, som heter Kipwa. Dette er et tilbud til over 400 barn og inkluderer idrett, sang og musikk, drama, maling, bibelundervisning og mat.

Sammen med Heart to Heart støtter vi mange familier med det mest prekære for å kunne overleve hverdagene i slummen og programmer som kan få familieforsørgere ut i arbeid. Innsamling til matkasser til jul er også blant de mange prosjekter vi samarbeider om. Til julen 2021 fikk over 2500 familier en matkasse til jul. Vi har også mange hundre barn i ulike matprogrammer hver dag.

Arbeidet er langt ifra avsluttet. Fortsatt er det mange som drømmer om en skoleplass, og skal NSP Aid bidra til det – trenger vi din støtte. Vi trenger flere som kan bidra til at dette store arbeidet i slummen lykkes. For 300 kroner per måned sørger du for skoleplass og håp om en bedre fremtid til ett barn. Ta kontakt med oss på mail post@nsp-aid.com eller les mer om hvordan du kan bli involvert her: Bli involvert

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter