1. Hjem
  2. Historier
  3. Ute av fattigdom!

Ute av fattigdom!

NSP-AID er 13 år i år. Siden 2010 har mange barn fått hjelp,- og får hjelp til skole og utdanning. Hver dag har vi mennesker, skoler og bedrifter støtte arbeidet vårt, og vi overfører midlene til våre samarbeidspartnere i Kenya og Etiopia. Når vi besøker Kenya og tar turen inn i slummene og på hjemmebesøk til noen av de fattigste i verden, kan vi av og til spørre oss selv, nytter det å hjelpe? Vi møter mennesker i fortvilte situasjoner, tilsynelatende uten håp om å komme seg opp og frem og ut av fattigdommen.

Siden de første barna som fikk hjelp av NSP-AID sine støttespillere begynner å komme godt opp i tyveårene, har vi nå fokus på å følge med på hvordan det faktisk går med de første.  «En barndom går i arv» heter det – også i Norge. For noen kan det være vanskelig å komme ut av en vond spiral, men når en holder på med et slikt arbeid som NSP-AID gjør, så må vi lete etter gull.

Og gull finner vi. Vi har allerede fortalt om Samoa og Jakob som syr skoleuniformer på Malaika Uniforms i Nairobi. Vi har fortalt om Samuel som er nyutdannet helsearbeider og om gutten fra Faraja som utdannet seg som rørlegger og nå er ansatt som vaktmester på Malaika Villages Kiserian.

I dag kan vi fortelle om Ruth som i en alder av 28 år har blitt motestylist. Hun jobber i Nairobi, voks opp i slummen og kom i kontakt med vår samarbeidspartner Heart to Heart. På denne måten ble hun en del skoleprogrammet til NSP-AID tidlig i vår fase. Nå jobber hun som motestylist og forteller i denne filmen hvor viktig det var at noen satset på henne, og at det å gi et barn mulighet til utdanning en den viktigste veien ut av fattigdom. Se og del gjerne med andre.

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter