1. Hjem
  2. Historier
  3. Utfordringer og gleder sør i Etiopia

Utfordringer og gleder sør i Etiopia

I Geresse, sør i Etiopia støtter norske givere gjennom NSP-AID 30 ungdommer med utdanning. Dette er utdanninger i forskjellige fagfelt, og vi får jevnlige oppdateringer på hvordan utviklingen går. Denne uken fikk vi melding om at tre av elevene er ferdig utdannet, og en av dem er så heldig å få raskt jobb som regnskapsfører. De to andre søker nå jobb, en som lærer og en som regnskapsfører. Alle tre er unge kvinner, og viktigheten av å komme seg ut og etablere seg som arbeidstaker for unge kvinner er veldig viktig for å skape seg et liv der en kan være uavhengig av andre sine inntekter for å klare seg.

Vi i NSP-AID er stolt og glad for at skolen i Geresse fungerer så godt, og at vi har et tett og godt samarbeid med dem.

Men det meldes også om store utfordringer. På samme måte som i Norge og Europa, har matvareprisene økt veldig. For de fleste i Norge er ikke det et stort problem, men for de som har veldig lite fra før, er slike endringer livstruende. Når det samtidig mangler vann over åkrene trues avlinger, og husdyr dør. Dette er skyggesiden av meldingene vi får fra dette området av verden. Vi skulle gjerne hjulpet mer, men vi er også veldig glad for at vi har 30 faddere til disse ungdommene som nå får muligheten til utdanning og et selvstendig liv.

Men dersom du har overskudd til å hjelpe til med innkjøp av mat til de som jobber med skolen og kirken (som er vår samarbeidspartner), så kontakt oss veldig gjerne. Vipps 10700 kan da benyttes, evnt kontonr 1503 25 02366 (merk da Geresse)

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter