1. Hjem
  2. Hva vi har fått til sammen
  3. Varmt møte med Fosnavåg

Varmt møte med Fosnavåg

Søndag 5.11 fikk NSP-aid gleden av å arrangere HÅP konsert i Fosnavåg konserthus. Ca 150 møtte frem i det fantastiske konserthuset i byen sør på Sunnmøre. Konserten ble til ut fra samarbeidet vi har med Herøy vgs. Bergsøy Blandakor, Familen Knotten og Nora Franzen var de musikalske bidragene denne kvelden.

Kathrine Bøe Hungnes er en av lederne i blandakoret, og er også læreren som var med de to elevene fra Herøy vgs til Kenya i høst. Før koret sang «We are the world» hadde hun et rørende innlegg om å «trekke vinnerloddet». På en fantastisk måte fikk hun beskrevet forskjellen på å bli født inn i fattigdom i Kenya – kontra å bli født inn i rikdom i Norge. Når så koret fulgte opp med å vise barna på Malaika Villages Kiserian synge den kjente sangen fra innsamlingsaksjonene til hungersnøden i Afrika på 80 tallet, og at de selv sang We are the World, ble det en spesiell stemning i salen.

Midt i programmet fikk elevene fra Herøy vgs som var i Kenya i høst, vise sin presentasjon for publikum. Etterpå samtalte vi litt om det vi hadde opplevd. Her var også fjorårets reisende med. Elevene var Siri Lill Hasund, Nora Franzen, Jenny Myrvold, Filip Leinebø.

Konserten ble sponset av Olympic Kulturfond. Dette gjorde at for NSP-aid ble det gode inntekter til arbeidet i de to afrikanske landene vi støtter. Vi håper selvsagt at vi kan få gjenta dette neste år. Det er mange gode kulturelle krefter i Herøy kommune.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter