1. Hjem
  2. Hva vi holder på med nå
  3. Viktig bygg reiser seg i Geresse

Viktig bygg reiser seg i Geresse

I Geresse sør i Etiopia har NSP Aid et engasjement. Dette får vi opp om vi ber Chat GPT fortelle oss om Geresse: (Chatgpt er en tjeneste basert på kunstig intelligens)

Geresse er en landsby eller et mindre samfunn i Etiopia. Den nøyaktige lokasjonen kan variere, men generelt sett er Geresse sannsynligvis en del av et landlig område, kanskje med begrenset tilgang til infrastruktur og ressurser.

Som mange andre områder i Etiopia, kan Geresse stå overfor utfordringer knyttet til fattigdom, tilgang til helsetjenester, utdanning og arbeid. Landlige samfunn i Etiopia lider ofte av dårlig infrastruktur, inkludert veier, vannforsyning og sanitære forhold.

I slike samfunn spiller kirker og religiøse institusjoner ofte en viktig rolle i lokalsamfunnet. I tillegg til å tilby åndelig veiledning og støtte, kan kirker også fungere som sosiale tjenester. Dette kan omfatte å tilby mat, klær eller medisinsk hjelp til de som trenger det mest. Kirker kan også organisere fellesskapsarrangementer, skoleprogrammer eller yrkesopplæring for å støtte lokalbefolkningen.

I et land som Etiopia, hvor kirken ofte har en sterk tilstedeværelse og en viktig rolle i samfunnet, kan dens engasjement i sosiale tiltak være avgjørende for å styrke og støtte lokalsamfunnet, spesielt i områder som Geresse der behovene er store.

I Geresse støtter NSP Aid 34 ungdommer med skolegang. Dette er ungdommer fra særdeles fattige områder. I tillegg støtter vi kirken med evangelister. I tillegg til å være kristne medvandrere, er også kirken og dens folk et veldig viktig sosial tjeneste når det er nød i området (fattigdom, tørke, sorg osv). Derfor finner vi det viktig å støtte våre kristne venner sør i Etiopia.

Bildet her er fra en ny kirke de bygger i Geresse. Dette er på enkelt vis, der inventar kommer til gjennom planker og annet materiale de finner eller får kjøpt etterhver som de har penger.

Vi spurte vår kontakt i Geresse, Kes Ketama om rollen til kirken i dette fattige området av verden. Dette er det han skriver:

Fattigdom er en av utfordringene og problemene i det nevnte området. Som kirke underviser vi i arbeidsetikk og understreker at hver kirkegjenger bør jobbe hardt for å takle og overvinne situasjonen. Vi underviser også samfunnet ved å bruke mulighetene gjennom kirkens utviklings- og sosiale tjenester samt landbruksarbeid blant lokalsamfunnet om hvordan de kan komme seg ut av fattigdommen og møte de økonomiske problemene. Vi samler inn midler for å hjelpe andre i dyp nød ved å gi dem oppstartspenger for egen bedrift basert på egne forretningsideer. Vi lærer lokalsamfunnet og menigheten å fokusere sterkt på utdanning fordi det er gjennom utdanning at folk kan se sin fremtid og hvordan de kan komme seg ut av det og møte og takle det.

Denne gangen ber samfunnsskolene og det lokale distriktsstyret oss om å støtte elever og skoler med å kjøpe lærebøker og referansebøker. Hvis vi får midler til dette prosjektet, vil det gi oss flere muligheter og åpne dører for undervisning, diskusjon og inngripen. Hvis vi får midler og gir lærebøker og referansebøker til skolene, vil det være et stort bidrag når det gjelder kvalitetsutdanning og kapasitetsbygging for skolene for å hjelpe elever som virkelig mangler bøker.

For menigheten Garbansa-Ayche oppfordrer jeg som leder menigheten til å støtte med 33 000 birr, som kan hjelpe oss med å oppmuntre og styrke dem til å fullføre pussarbeidet og gulvarbeidet som har blitt forsinket på grunn av økonomiske problemer og utfordringene knyttet til fattigdom. Fra det spesifikke utviklingsområdet som kalles Gatbansa, migrerer mange unge mennesker til lavlandet der det er tilgjengelige jordstykker for jordbruk. Den triste delen er at mange barn og unge slutter på skolen på grunn av fattigdom i dette spesifikke området. Mange menn reiser til lavlandet og byene for å søke daglig arbeid. Til og med kvinner og enslige jenter reiser for å se etter daglig arbeid. Det er et sted som trenger felles innsats for å støtte utdanning og evangelisering. Området er en av de mest utfordrende og utfordrede områdene.

 

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter