1. Hjem
  2. Historier
  3. Viktig helsehjelp til Mathew

Viktig helsehjelp til Mathew

Du har kanskje fått med deg Elise fra Tau sine hjertebarn i Kenya? Barn med down syndrom eller andre funksjonsnedsetninger. Nylig ble et av disse barna alvorlig syk og måtte opereres. I dag kan vi dele fortellingen fra vår samarbeidspartner H2H som har hjulpet familien til Mathew gjennom krisen. Her er fortellingen oversatt fra engelsk.

Elise besøkte Mathew i februar, og fikk et blått teppe han hadde laget selv

 

Mathew Bahati er ett av barna vi støtter under Special kids-programmet. I nesten tre år nå har Mathew Bahati følt seg sliten og blir ofte andpusten etter å ha utført små aktiviteter som andre barn på hans alder utfører med letthet. Etter måneder med familiens legebesøk uten at Mathew ble bedre, fikk de til slutt et svar. Han har nylig blitt diagnostisert med medfødt hjertesykdom. Legene tolker dette som at han har et forstørret hjerte.

Som et barn født med Downs syndrom er det mulig at han ble født med sykdommen, men at den bare ikke ble diagnostisert tidlig nok. Mathew bor i en landsby i Busia, over 400 kilometer fra Nairobi. Han er den yngste i en familie med fem barn.

Nylig ble de henvist til Mater Hospital, som er større og mye bedre utstyrt sammenlignet med sykehusene i Busia. Mathews familie er en ydmyk familie. Heart to Heart Orphans Children Centre grep inn og betalte for deres transport og opphold i Nairobi. Vi dekket også de preoperative testene.

Etter at vi presenterte saken hans for sykehusets styre og sosialarbeideren, gikk Mater Hospital med på å subsidiere operasjonskostnadene fra 1,3 millioner kenyanske shilling til 150,000 shilling (Fra ca 100 000,- til ca 12 000,-). Heldigvis for ham og oss sendte NSP-AID oss dette beløpet, og vi er glade for å rapportere at operasjonen nå kan finne sted når som helst.

Familien har uttrykt takknemlighet til NSP-AID og Heart to Heart for hjelpen så langt, og er optimistiske om at Mathew endelig vil få den etterlengtede operasjonen. Tusen takk NSP-AID, og må Gud velsigne dere stort.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter