Elever ved bilverkstedet Arba Minch
  1. Hjem
  2. Bedriftssaker
  3. Yrkesskole i Arba Minch, Etiopia

Yrkesskole i Arba Minch, Etiopia

Arba Minch yrkesskole er en skole som Norsk Luthersk Misjonssamband og Mekane Yesus kirken i Etiopia etablerte for mange år siden med støtte fra NORAD. Skolen ble innviet i oktober 1972. Det ble videre arbeidet med planer om liknende skoler i flere utviklingsland, men ingen av disse ble realisert. I 1984 fikk skolen i Arba Minch status som teknisk høyskole og rangert som et av landets beste, men økonomien var vanskelig. Prosjektstyret nedla sin virksomhet i 1989.

Kirken ønsket å starte skolen opp på nytt og åpnet igjen i 2006 med 40 elever fordelt på automekanikk og data. Skolen har et 3-årig studium. Senere har skolen utvidet studietilbudet med elektro. I dag har skolen 424 studenter. Stipend / skolepenger utdeles hvert år til 30 studenter ved Arba Minch yrkesskole. Det koster kr 1700 pr år å støtte en elev med skolepenger og plass på internatet på skolen. Ungdommene har ikke selv økonomi til å gå på skole.

Nytt karosseriverksted
En anonym giver på Sunnmøre leste et stykke i Sunnmørsposten om Arba Minch yrkesskole og deres behov for å bygge opp selvstendige næringslivsaktiviteter for å tjene flere penger til drift av skolen. I forbindelse med sin 60-årsdag valgte han å gi en fin sum til  prosjektet og flere andre har vært med på gi gaver, store og små.

Nå har skolen hadde stor pågang i bilverkstedet for å få rettet opp koliderte biler, noe som gir god fortjenste til skolen.

kr 1700 pr år hjelper en elev med skolegang og bosted på yrkesskolen.

Skrevet av

NSP AID

Flere historier

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter